banner280
Öne Çıkanlar CHP Tarihi konak Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası polis

Akdeniz Balkan Türklerinden, İYİ Parti Genel Merkezi’ne Ziyaret

Meral Akşener “ Balkan Türklerine her türlü desteği vermeye hazırız”

Balkan ve Rumeli Türkleri Konfederasyonu ( BRTK) nın Balkan Göçü’nün 30’ncu anma etkinlikleri kapsamında Ankara’da gerçekleştirdiği bir dizi ziyarete Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu da katıldı.

BRTK, Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu ve beraberindeki heyet, Balkanlar ve Türkiye’de yaşayan soydaşların sorunlarını parti genel merkezlerine birincil ağızdan iletmek üzere yapılan ziyaretler kapsamında İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret etti.

Söz konusu ziyaretler ile ilgili izlenimlerini paylaşan Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu Mükremin Duygun, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu ve çalışmaları hakkında bilgi verdiklerini kaydetti.

“Türk Soylu Kimlik Belgesi”

Özellikle Balkan Türklerine “Türk Soylu Kimlik Belgesi” verilmesinin önemini vurguladıklarını söyleyen Duygun, şunları söyledi: “BRTK olarak, Sayın Akşener’e, Balkan Türklerinin ekonomik ve siyasi sorunlarını aktardık. Ayrıca Balkanlarda Türklerin kurdukları siyasi partilere mevcut hükümetin eşit mesafede durmamasının beraberinde getirdiği sorunlara değindik. Balkanlarda özellikle son 16-17 yıldır “soydaş “kavramının yerini “ümmet” kavramının almasının yarattığı kültürel yozlaşmaya dikkat çektik. BRTK olarak Balkanlarda özellikle çocuklara ve eğitime verdiğimiz önemi dile getirdik. Filipe’de hala FETÖ’ye ait bir lise varken, BRTK olarak 15 yıldır bir Türk lisesi kurma çabamızın sonuç vermediğini anlattık ve bu sorunların çözümünde kendilerinden destek beklediğimizi belirttik.”

“ Balkanlarda Devlet Politikasına İhtiyaç Var”

BRTK ve beraberindeki heyeti ağırlayan Akşener, kendisinin de bir Selanik’ten göç eden bir Balkan Türkü olduğunu ve bundan onur duyduğunu vurguladı. Balkan Türklerine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Akşener, “ İyi Parti olarak Balkan Türklerine hiçbir zaman seçmen mantığıyla yaklaşmadık. Bizim için en önemli şey birlikteliklerin yaşaması. Öncelikle ülkemizin, hangi siyasi alt yapıdan gelirse gelsin, Balkan Türkleri ile ilgili değişmez bir devlet politikasına ihtiyacı var. Ancak maalesef Türkiye’de iktidara göre değişen bir bakış açısı söz konusu. Bu konuda bir devlet politikasının oluşturulması için bizleri bilgilendirmeniz çok önemli ki, sonrasında biz de konuyu gündeme getirelim, bir kamuoyu algısı yaratalım” şeklinde konuştu

İyi Parti, “ Dış Türkler Masası” Kurdu

Balkan Türklerinin siyasette temsiliyet noktasında yeterince mücadele etmediklerini belirten Akşener, bir Balkan kızı ve annesi olarak herkesi kucaklamak istemekle birlikte son dönemde yaşanan ırksal, dinsel, siyasi ve kültürel ayrışmalardan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Cumhuriyetin 100’ncü yılına yaklaşırken birlik ve beraberliğe duyulan ihtiyacın altını çizen Akşener, İyi Parti Genel Merkezi tarafından kurulan “ Dış Türkler Masası ve STK’lar arasında geliştirilecek işbirliğinin önemine dikkat çekti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263