Öne Çıkanlar Bursa Bilecik EDİRNE Kocaeli düzensiz göçmen

Aydınlı başkanlardan 'kadın-erkek eşitliği' vurgusu

Uğur ESER (AYDIN MAGAZİN)

 Türk Medeni Kanunu’nun 17 Şubat 1926 tarihinde kabul edilişinin 95. yılı dolayısıyla Aydın'da belediye başkanları sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla eşitlik vurgusu yaptılar.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, kadınların eşit ve özgür bireyler olarak toplumda yer almalarını sağlayan, kadınlara haklarını veren Türk Medeni Kanunu’nun kabulünün 95. yılını kutlarken, kendilerine aydınlık bir gelecek bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle andı.

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay ise, paylaşımında, “Türk kadınının toplumda eşit ve özgür olmasını sağlayan Türk Medeni Kanununun kabul edilişinin 95'inci yıl dönümünü kutluyor, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı, sevgi ve rahmetle anıyorum” dedi. Türk Medeni Kanunu’nun laikliğin kilit noktası olduğuna dikkat çeken Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ise, “Laikliğin toplumsal temellerinin güçlendirilmesi ve kadının toplumdaki yerinin yükseltilmesinde kilit rolü oynayan Türk Medeni Kanunu'nun TBMM'de kabulünün 95. yılını kutlarım. Bu doğrultuda ülkemizin tarihine ve hayatına yeni bir seyir vermiş olan Atatürk'ü saygıyla anıyorum” ifadelerine yer verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263