banner280
Öne Çıkanlar AA 6 kişi 2019 2018 2 ölü

Bakan Koca: "Şu ana kadar Türkiye'de Omicron varyantına rastlanmadı"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı yazılı açıklamada, yeni varyantlar çıkması beklenen bir durum olduğunu belirterek, endişe verici bir gelişme olmadığını ve şu ana kadar Türkiye'de Omicron varyantına rastlanmadığını açıkladı.ANKARA (İGFA) - Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, Güney Afrika'da ortaya çıkan Omicron varyantı, aşı programı, salgında son durum ve TURCOVAC aşısı gündemiyle toplandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca toplantı sonrasında yazılı açıklama yapıldı. Bakan Koca, yazılı açıklamada,  Türkiye'de Omicron varyantına şu ana kadar rastlanmadığını belirterek, "Yeni varyantlar çıkması beklenen bir durum, endişe verici bir gelişme yok" dedi.

Omicron varyantının bilinmeyen yönlerine karşı halen en güçlü tedbirlerin mesafe ve maske kullanımı olduğunun altını çizen Bakan Koca, "Kış mevsimi ile birlikte kapalı ortamlarda geçirilen süre artmıştır. Sağlığımız çin zorunlu olmadıkça havalandırması sınırlı, kapalı ve kalabalık ortamlardan uzak durulmalıdır" dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263