Öne Çıkanlar Vali Ahmet Hamdi Nayir Zahit Tiryaki tutuklama Novartis Onkoloji Türkiye tarihi çarşılar

Bakan Kurum: “Denize girilip, balık yenilebilir”

İSTANBUL (İGFA) - Marmara Denizi Eylem Planı Koordinasyon Kurulu'muzun ikinci toplantısını Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirildi. Eylem planıyla ilgili katedilen aşamaları ve gelinen noktanın istişare edildiği ve yeni kararların aldığı toplantı sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum önemli açıklamalarda bulundu.

Marmara Denizi'ni etkisi altına alan müsilajın temizlenmesi son sürat devam ederken Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, deniz suyu kalitesinde sorun olmadığını, denize girilip, balık yenebileceğini belirtti. Kurum, bilim insanlarının bundan sonra müsilaj oluşumu da beklemediklerini söyledi.

"İLK 20 METREDE ARTIK MÜSİLAJ YOK"

"Denizimizin ilk 20 metre derinliğinde artık müsilaj yok" diyen Bakan Kurum, "Dipten yüzeye ilk 30 metrede de müsilaj kalmadı. Orta bölümde sıkışan müsilaj ise çalışmalarımızla dağılacak. Bilim insanlarımızın yeni bir müsilaj oluşumu beklememesi de hepimizin sevincini artıran bir gelişme oldu. Müsilaj seferberliğimizde; ilk andan itibaren özveriyle çalışan Bakanlıklarımız, Valiliklerimiz, Belediyelerimiz, TÜBİTAK, üniversite, bilim insanı ve sivil toplum kuruluşlarımıza hassasiyet ve gayretleri için teşekkür ediyorum" dedi.

Bakan Kurum, eylem planlarının kararlılıkla sürdürüleceğini kaydetti.

https://twitter.com/csbgovtr/status/1415300387100266497

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263