Öne Çıkanlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özümüzden Günümüze çelenk Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ruhsatsız silah

Bakkallar dövizle kira ödemek istemiyor

Balıkesir Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Hasan Yançıl, özellikle yeni yerleşim bölgelerinde dolara endeksli dükkan kiralarının Türk lirasına çevrilmesini istedi.

Yançıl, düzenlediği basın toplantısında, esnaf ve sanatkarların devletin yanında olduğunu söyledi.

Global düşünüp yerel davranma zamanının gelip geçtiğini ifade eden Yançıl, "Yerel değerlerimizi, bakkalımızı, kasabımızı, tuhafiyecimizi alışveriş yaparak destekleyelim. Alışverişin yavaşlaması, nakit akışının bozulması esnafımızın gelir ve gider dengesini bozmuştur. Alacaklarını toplayamaz duruma düşmüştür. Esnafımıza moral ve motivasyon vermek için yönetim kurulu ile toplanarak 'esnafımıza nasıl katkıda bulunabiliriz' sorusunu istişare ettik." dedi.

Bu bağlamda oda olarak üyelerinden dört ay süresince muhasebe ve tasdik ücreti almayacaklarını kaydeden Yançıl, şöyle konuştu:

"50 bin lira olan bu geliri rezerv kaynağımızdan karşılayacağız. Büyükşehir ve ilçe belediyelerinden iş yeri açma ruhsat ücreti, tabela vergi ücreti gibi ücretlerden yüzde 50 indirim talep edeceğiz. Cumhurbaşkanımızdan randevu isteyerek esnaf girişimcilerin girişimcilik ruhunu yok eden ulusal zincirlere bir sınırlama, bir kural getirilmesini talep edeceğiz. Gıda dışı ürünlerin satışının yasaklanması, çalışma saatleri ve mesafe konmasını isteyeceğiz."

Dolara endeksli kiraların Türk lirasına çevrilmesi gerektiğini anlatan Yançıl, "Özellikle yeni yerleşim alanlarında dükkan kiraları dolara endeksi. Bu Türk lirasına çevrilmeli. Esnaf ve sanatkar her türlü savaşta en önde yerini almıştır. Birlik ve beraberlik içerisinde geleceğimizi inşa edelim. Şimdi nitelikli çalışma ve üretme zamanı." diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263