Öne Çıkanlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi çelenk Özümüzden Günümüze Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ruhsatsız silah

Bartın-Kurucaşile yolu hizmete alındı

ANKARA (İGFA) - Bartın-Amasra-Kurucaşile-Cide Yolu Çakraz-Karaman Kesiminin açılışı törenle yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferansla katıldığı tören için Bartın'da bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu protokol üyeleri eşlik etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın, zorlu coğrafi şartlara sahip bölgede doğu-batı ulaşımını sağlayan ve Bartın ile Amasra'yı, Kurucaşile ve Cide'ye bağlayan 90 kilometrelik mevcut yolun 75 kilometre uzunluğunda yeniden projelendirilerek yapım çalışmalarının tamamlandığı kaydedildi.

Peyderpey hizmete sunulan yolun Çakraz-Karaman köyü arasında kalan 11,8 kilometrelik kesimi, bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardında inşa edildiğini kaydeden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Güzergahın 23,6 kilometresi bitümlü sıcak karışım kaplamalı, 14 kilometresi de sathi kaplamalı olmak üzere toplam 37,6 kilometrelik kesimi bölünmüş yol olarak, 4,5 kilometrelik Amasra bağlantısı ise tek yol standardında tamamlandı. Açılışı yapılan kesimde, Çakraz, Cumayanı ve Dizlermezeci-Meydan tünelleri, Cumayanı Viyadüğü, 6 çift köprü (Büyükdere ve Gölderesi köprüleri) ile Akkonak, Kalaycı, Cumayanı ve Meydan Kavşağı olmak üzere 4 kavşak yer alıyor" dedi.

Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferansla katıldı.

Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı olan 2023 senesine her bakımdan daha güçlü, daha üretken, daha müreffeh bir şekilde girmek istediklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bununla da yetinmiyoruz. 2023 hedeflerimizin rehberliğinde 2053 ve 2071 vizyonlarımızın altyapısını kuruyoruz. Ülkemizin son 19 yılda yazdığı başarı hikayesine ulaşım yatırımlarımızın çok büyük rolü olduğunu ifade etmek isterim. Aynı şekilde 2023 hedeflerimiz ile 2053 ve 2071 vizyonlarımızda da ulaşıma büyük önem veriyoruz" dedi.

"MÜHRÜMÜZÜ DÖRT BİR YANA VURACAĞIZ"

Turizmden ticarete, yatırımdan tarıma uzanan geniş bir yelpazede Batı Karadeniz Bölgemizi çok farklı bir seviyeye taşıyacaklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eserlerimizle, köprüler, hastaneler, yollar, tünellerle, ülkemizin dört bir yanına mührümüzü vurmayı sürdüreceğiz" diye konuştu.

Bölünmüş yol yapım çalışmalarının devam ettiği Bartın-Amasra-Kurucaşile-Cide yolunun tamamının hizmete sunulmasıyla güzergah, toplam 15 kilometre kısalacak.

https://youtu.be/eXxxc26jKhY

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263