Öne Çıkanlar CHP polis Tarihi konak Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası

Başkan Gürkan üniversite öğrencileri ile online söyleşiye katıldı

MALATYA (İGFA)- Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Sivas Cumhuriyet

Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü 1. sınıf öğrencileriyle Kariyer Planlama, Şehircilik ve Hizmetler hakkındaki söyleşide uzaktan erişimle bir araya geldi. Söyleşi sırasında yöneticilik hayatı boyunca edindiği tecrübeleri, bilgi ve birikimlerini, hayatından kesitler anlatarak öğrencilerle paylaşan Başkan Gürkan, daha sonra şehircilik bakımından dikkat edilecek hususlar hakkında bilgiler verdi.

Başkan Gürkan, şehri güzelleştirmek için insanın bütün özelliklerinin alınması gerektiğini söyleyerek; "İhtiyaçlar hiyerarşisini alacaksınız. Şehirleri de insanların ihtiyaçlar hiyerarşisine göre dizayn edeceğiz. Şehir dizayn edilirken günü birlik heveslerle hareket edilmeyecek. Dolayısıyla önce işin mantığını öğreneceğiz. Mantığını öğrendikten sonra o çerçevede gidildiği takdirde yaptığımız işlerin ve işlemlerin kalıcı, izli, sürdürülebilir ve sürekli olması anlamında önemli bir mesafe kat etmiş oluruz" dedi.

Başkan Gürkan söyleşinin sonunda öğrencilerin yönelttiği soruları da yine çeşitli örnekler vererek yanıtladı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263