banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding Saadet Partili Nazır Cihangir İslam ezan Tarihi Yeşil Cami

Batman sokaklarına kadın eli değiyor

BATMAN (İGFA)- Batman Kısmet Mahallesi'nde birçok sokağa kendi imkanları ile resimler çizen, her yaştan çocuğa resim yapma sanatını tamamen ücretsiz bir şekilde sağlayan Sanat Sokağı Derneği Başkanı Yıldız Tüzer’i ziyaret eden DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, zor bir dönemde kadınlar tarafından başlatılan bu girişimin Batman'ın her bölgesine yayılması gerektiğini belirtti.

SOKAKLARA NEFES

Batman'da yoksulluğun ve imkansızlığın en yüksek olduğu, belediyecilik anlamında hiçbir hizmetin bulunmadığı, Kısmet Mahallesi'nde kadınlar eliyle gerçekleştirilen en büyük gönüllü faaliyetlerden birine tanık olduklarını söyleyen Müjdeci; "Vatandaşlarımızın geleceğe umut beslemediği, her sabah endişe ile uyandığı bu dönemde; neredeyse hiçbir destek almadan kadınlar tarafından kurulan bu dernek sokaklara nefes aldıran resimler çiziyor, çocuklara resim sanatını öğretiyor, mahalleye neşe ve renk katıyor. Binalardaki grileşmenin verdiği soğuk görüntü ortadan kaldırılıyor, çocuklara açık alan terapisi imkanı sağlanıyor. En iyi anlatım sanatlarından biri olan duvar sanatının oluşturduğu sanatsal ve estetik dokunuşlar ile Batmanımızın kültür, sanat ile anılan bir kent olmasına önemli katkı sağlanıyor. Aynı zamanda kadına yönelik şiddet için de ortaya konan eserler ile farkındalık oluşturuluyor.  Maalesef maddi sorunlar dolayısıyla daha geniş bir alana hizmet veremediklerini, yeni projelerini hayata geçiremediklerini belirttiler" dedi.

HERKES DESTEK SAĞLAMALI

Çocukların ve gençlerin her türlü kötü alışkanlık ile çepeçevre olduğu bir dönemde tüm şehrin bu yönde çalışmalara ihtiyacı olduğunu belirten Müjdeci; "Son dönemde turistler tarafından da ziyaret edilen bu sokaklar şehrin ekonomisi için de destek sağlayabilme potansiyelini taşıyor. Bu gönüllü girişimin bu bölge ile sınırlı kalmaması ve sürdürebilmesi için tüm kurumların ve vatandaşların önemli bir destek sağlaması gerekiyor. Batman sokaklarına kadın elinin değmesine ihtiyacımız var" ifadelerinde bulundu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263