banner280
Öne Çıkanlar CHP Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası Tarihi konak SASKİ

Bayram, Kongre Merkezi inşasını denetledi

Genel Sekreter İlhan Bayram, yapımı hızlı bir şekilde devam eden Kongre Merkezi inşasını denetledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Doğu Marmara’nın en büyük Kongre Merkezini inşa ediyor. Eski Mannesman Boru Fabrikası alanında inşa edilen kültür ve kongre merkezi inşaatında çalışmalar devam ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, kısa sürede bitmesi planlanan Kocaeli Kongre Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

EN MODERN KONGRE MERKEZİ OLACAK

Toplamda 36 dönüm alan üzerinde inşa edilen Kocaeli Kongre Merkezi inceleyen Genel Sekreter Bayram’a, Genel Sekreter Yardımcısı Alaeddin Alkaç, Ulaşım Daire Başkanı Tolga Cankaya, Fen İşleri Daire Başkanı Serkan Ihlamur ve firma yetkilileri eşlik etti. Bayram, “Kongre Merkezimiz, Doğu Marmara’nın en önemli ve en modern kongre merkezi olacak” dedi.

TÜM ETKİNLİKLERİN ÇEKİM MERKEZİ OLACAK

Kocaeli’nin önemli bir ihtiyacını karşılayacak ve bu konumda en büyük eksiğini tamamlayacak olan Kocaeli Kongre Merkezi hakkında açıklamalarda bulunan Genel Sekreter Bayram; “Kocaeli Kongre Merkezimiz tamamlandığında, kültürel, sanatsal ve diğer etkinlikler için çekim merkezi olacak. Kocaeli’nin enerjisine yeni enerji katacak, kentimizde yapılan önemli sempozyumların ev sahibi bu merkez olacak.” dedi.

KONGRELERİN MERKEZİ KOCAELİ OLACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram; “Kongre merkezimizde, önümüzdeki yıllarda büyük kongreler yapılacak. Bunların başında “Kartepe Zirvesi” geliyor. Bu yıl “Kartepe Zirvesi’ni” Kocaeli Kongre Merkezinde yapmayı hedefliyoruz” açıklamalarında bulundu.

36 DÖNÜMLÜK KONGRE MERKEZİ

Toplamda 36 dönüm alan üzerinde planlanan kongre merkezi üç bloktan oluşuyor. A ve B bloğun taban alanı 7 bin 500 metrekare, toplam inşaat alanı 11 bin 700 metrekare. Büyük kongre salonu bu bloklarda yer alacak. C bloğun ise taban alanı 2 bin 700 metrekare olurken inşaat alanı 4 bin metrekare. Projede bin 300 kişilik ana kongre merkezi, fuaye ve sergi salonları, 4 adet 120 kişilik çok amaçlı salon, 4 adet 40 kişilik salon, 60 kişilik senato salonu ve idari ofisler, 2 adet 460 kişilik nikah salonu, farklı ölçeklerde toplantı odaları atölyeler ve yeme içme birimleri bulunacak.

TRAMVAY DURAĞI

Yeni kongre merkeziyle Sekapark’ın eksik parçası da tamamlanmış olacak. Kocaeli Kültür Merkezi inşası tamamlandığında Sekapark cazibe merkezi haline gelecek. Proje alanına yaya ve taşıtla ulaşım sağlanabilecek. Proje içinde açık otopark alanları ve peyzaj düzenlemeleri de yer alırken, Sekapark - Plajyolu etabında Kongre Merkezi durağı olacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263