banner280
Öne Çıkanlar CHP Necmettin Kuyucu Tarihi konak Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası SASKİ

Bilimsel Kurul'dan "4 haftalık kapanma" önerisi

İSTANBUL (İGFA) - Pandemi kaynaklı ölümlerle vaka sayılarının kaygı verici seviyeye ulaşmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Bilimsel Danışma Kurulu, acilen alınması gereken tedbirleri açıkladı. Altı başlıkta sıralanan tedbirler arasında dört haftalık kapanma, aşılanma sürecinde hızlanma, test sayısının arttırılması, izolasyon olanakları sağlanması - karantina ve seyahat kısıtlaması, yoksul halka maske temini ve kalite kontrolü ile sağlık çalışanlarına destek yer aldı.

Türkiye’nin son 24 saatteki yeni vaka sayısı ile dünyada 5. sıraya çıktığı vurgulanan kurul önerilerinde, İstanbul’da şubat ayı sonunda 100 bin nüfus başına 89.8 olan vaka sıklığının 4 kat arttığı kaydedilerek, epidemiyolojik veriler doğrultusunda acilen alınması gereken tedbirleri sıraladı.

DÖRT HAFTALIK KAPANMA ÖNERİSİ

"Pandeminin başlangıcından beri uygun strateji en az dört haftalık kapanmadır" diyen Kurul, "İşsizlere asgari ücret, kayıt içi ve kayıt dışı çalışanlara  tam ücret, iş yeri sahiplerine yeterli ekonomik ve sosyal destek vermek şartıyla sağlık, gıda, savunma, güvenlik, ilaç gibi hayati önemdeki sektörler hariç olmak üzere; tüm işyerlerinde çalışma durdurulmalı, mümkün olan her yerde evden çalışmaya geçilmelidir. Herkese (evine en yakın markete, fırına ve eczaneye gitmek dışında) daha uzun mesafelere hareket kısıtlaması getirilmelidir. Restoran ve kafelerin kapatılması için Ramazan ayı beklenmemeli, ivedilikle paket servise geçilmelidir. Otel restoranları da kapatılmalı, odaya servis yapılmalıdır. Alışveriş merkezleri, halı saha, yüzme havuzları, spor salonları kapatılmalıdır. Halkımızın dini ihtiyaçlarını ve ibadetlerini güvenli bir şekilde yerine getirebilmeleri için dini otoriterlerce neden toplu ibadet yapılamayacağı konusunda toplum bilgilendirilmeli, ev içi sürdürülebilecek uygun çözümler sunulmalıdır. Salgının bitmesi için en büyük umudumuz aşlıanmanın da hızı arttırılmalıdır" ifadelerine yer verdi. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263