Öne Çıkanlar finansal okuryazarlık Ergene Nehri yutma bozuklukları engeliler ayvalık 29 göçmen

Bitlis Nemrut’taki beton yapılar sökülecek

BİTLİS (İGFA)- Bitlis’in Tatvan, Güroymak ve Ahlat ilçe sınırları içerisinde bulunan Nemrut Dağı zirvesindeki Nemrut Kalderası’nda vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri amacıyla doğaya uyumlu bazı tesislerin yapılması için, Doğa Koruma ve Milli Parklar 14 Van Bölge Müdürlüğü tarafından ihale yapılmış ve bir müteahhit firma işe başlamıştı.

Nemrut Krater Gölü kıyısında yürütülen inşaat çalışması ve yapıların, doğaya uygun olmaması ve kötü görüntüye sebep olmasından dolayı, bölgedeki sivil toplum kuruluşları (STK) ile doğaseverler ve vatandaşlar duruma tepki göstererek, inşaatın durdurularak beton yapıların kaldırılmasını istediler.

DUYARSIZ KALINMADI

Duruma duyarsız kalmayan Bitlis Milletvekili Cemal Taşar, Bitlis’teki STK’lar adına Ankara’ya giden Vangölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel ile birlikte, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nde toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, Nemrut Kalderası’ndaki beton yapının kısa sürede sökülerek kaldırması, bölgenin eski doğal haline geri getirilmesi ve kaldera dışında karşılama alanı ile seyir tepesinin yapılması kararı alındı.

Milletvekili Taşar, STK’lar ile vatandaşların talepleri doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263