banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding Saadet Partili Nazır Cihangir İslam ezan Tarihi Yeşil Cami

Bursa Osmangazi'den Yunuseli Merkez Camii'ne çevre düzenlemesi

Bursa'da vatandaşların ibadetlerini daha sağlıklı, konforlu ve temiz bir ortamda gerçekleştirebilmesi adına camilere yönelik yaptığı hizmetlere bir yenisini daha ekleyen Osmangazi Belediyesi, Yunuseli Mahallesi’ndeki Merkez Camii’nin çevre düzenlemesini yaptı.BURSA (İGFA) - Osmangazi Belediyesi, ilçedeki camilerin bakım ve onarım çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Bugüne kadar ilçe genelindeki birçok camiye hizmet götüren Osmangazi Belediyesi, Yunuseli Mahallesi'nde bulunan Merkez Camii’nde çevre düzenleme çalışması gerçekleştirdi.

Cami çevresini daha da genişletmek adına kamulaştırmalar yaparak ek alan elde eden Osmangazi Belediyesi, yaklaşık 600 metrekare alanın zeminini mineral kaplı parke taşı ile kapladı. Cami çevresine perde duvar da inşa eden Osmangazi Belediyesi, hem cami cemaati hem de bölge halkının vakit geçirebileceği bir sosyal alanı Yunuseli’ne kazandırmış oldu.

Cuma namazını çevre düzenlemesi tamamlanan Yunuseli Merkez Cami’nde eda eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, cami çıkışında cemaat ile dua ederek yapılan çalışmanın hayırlı olmasını diledi.

Yunuseli’nin Bursa’nın en eski yerleşim yerlerinden biri olduğuna vurgu yapan Başkan Dündar, Yunuseli’nin en eski camisi olduğunu anımsatarak, "Mahalle sakinleri ve cami yardımlaşma derneğini el ele vererek oldukça eskiyen ve cemaat kapasitesini karşılayamaz duruma gelen camiyi yıkarak yerine yenisini inşa etti. Kısıtlı bir alanda çok güzel ve modern bir cami ortaya çıktı. Biz de Osmangazi Belediyesi olarak kamulaştırmalar yaparak elde ettiğimiz alanda camimize yakışır bir çevre düzenlemesi gerçekleşirdik. Gelişen, modern Yunuseli’ne yakışır bir eser ortaya çıktı” diye konuştu.

Yunuseli Merkez Camii Yardımlaşma Derneği Başkanı Emin Bahar da, cami inşaatında ve çevre düzenleme çalışmalarındaki destek ve hizmetlerinden dolayı teşekkürlerini sundu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263