banner280
Öne Çıkanlar CHP Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası Tarihi konak SASKİ

Çanakkale'de pazarlara TC No, mezarlıklara HES ile girilecek!

ÇANAKKALE (İGFA) - Çanakkale Valiliği İl Hıfzısıhha Kurulu, COVID-19'un yayılımının il genelinde artması dolayısıyla önlemleri arttırdı. Tavsiye olarak Cuma Pazar yerinde Salı ve Cuma günleri kurulan pazara vatandaşların dönüşümlü olarak girişlerin sağlanması kararlaştırıldı. 


Salı günü kurulan pazara TC Kimlik No'sunun son hanesi 0, 2 ve 4 olanların giriş yapmalarına, Cuma günü kurulan pazara ise son hanesi 6 ve 8 olanların giriş yapmalarına karar verilirken, bu hafta Salı günü gidenlerin, sonrki hafta Cuma gidecek şekilde dönüşümün sağlanması istendi.  


İl Hıfzısıhha Kurulu kararlarında, il genelindeki açık alanlarda (AVM’lerde açık alanlar dahil) 2 kişiden daha fazla (çekirdek aile hariç) bir araya gelmemesine, işyerlerinde verilen hizmet dışında ziyaretlerin yapılmamasıve ikramlara ara verilmesine karar verildi.

Ayrıca, cenaze törenlerinde genelge ve kararla belirtilen katılım sayı sınırına uyulmasına dikkat edilmesinin istendiği kurul kararında, cenaze törenlerinde ve mezarlık ziyaretlerinde sosyal mesafenin mutlaka sağlanmasına ve mezarlık görevlileri tarafından HES kodu sorgulaması yapılması yönünde karar kılındı.

Anahtar Kelimeler:
ÇanakkaleMezarPazarHES

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263