banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding Saadet Partili Nazır Cihangir İslam ezan Tarihi Yeşil Cami

"Çiftçi, Çayırova Belediye Meclisini  devre dışı bıraktı"

Dernek ve Vakıflarla yapılacak ortak çalışmalarda Çayırova Belediyesi, Meclis ve Komisyonlara sormadan karar verecek. Başkanın, Haziran Meclisi’nde aldığı bu yetki tartışmalara neden oldu.

Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, muhalefetin tüm itarazlarına rağmen, Dernek ve Vakıflara yardım etme konusunda yetkiyi kendi eline aldı. CHP Meclis Üyesi Salih Işık, “böyle bir karara hiç gerek yoktu. Bu kararın altında samimi olmayan, farklı hesaplar olduğunu düşünüyoruz. Bu Belediye Meclisi’ni tamamen devre dışı bırakmaktır” dedi.

İSTEDİĞİ KATKIYI SUNABİLECEK
Çayırova Belediyesi Haziran Meclisi’nde Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Dernek ve Vakıflara katkı sunmak, ortak proje yapmak ve bağışta bulunmak için kendisine yetki aldı. AK Partili Meclis Üyelerinin oyları ile kabul edilen bu maddeye CHP’lilerden itiraz geldi. Muhalefetin itirazlarına kulak asmayan Çiftçi, yetkiyi kendi eline aldı. Bu karar ile Belediye Başkanı, istediği Dernek ve Vakıf’a, istediği katkıyı sunabilecek. Belediyelerin içerisinde bulunduğu borç batağında, bazı Dernek ve Vakıflara yapılan bağışların büyük etkisi vardı. Belediyeler, bu harcamalara son verme uğraşı verirken, Çayırova Belediye Başkanının bu kararı tepkilere neden oldu.

KOMİSYONLAR NEDEN KURULDU?
CHP, Çayırova Belediye Başkanı’nın ısrarla meclisten geçirdiği bu karara büyük tepki gösterdi. Meclis Üyesi Salih Işık, “Böyle bir yetkiye ve böyle bir karara hiç gerek yoktu. Bu karar, Meclis’i tamamen devre dışı bırakmaktır. Böyle bir karar alacaktıysanız o zaman komisyonlar neden kuruldu. Belediyeye gelen teklifler komisyonlarda değerlendirir, meclisin önüne gelirdi. Meclis’te görüşülerek karara bağlanırdı. Bu karar ile Belediye Başkanı istediği gibi bağış ve harcama yapacak. Bu son derece yanlış ve anlamsız bir karar olmuştur. İyi niyetli bir karar olmadığı açık. Ancak biz bu konunun takipçisi olacağız. Çayırova’nın imkanları hiçbir Vakıf yada Derneğe keyfi olarak aktarılamaz” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263