banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding Saadet Partili Nazır Cihangir İslam ezan Tarihi Yeşil Cami

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aydın'da toplu açılış töreninde vatandaşlara seslendi. Erdoğan, "En son kura endeksli Türk Lirası dedik, bütün oyunları bozuldu. Başaramayacaklar" dedi, enflasyona ilişkin mesajlar verdi.AFYON (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afyon'daki programı çerçevesinde Gökbel Barajı, 4400 Kişilik Öğrenci Yurdu ve yapımı tamamlanan diğer projelerin resmî açılış töreninde vatandaşlara seslendi.

Milli mücadelenin öncü şehri Aydın'ın rahmetli Adnan Menderes'le demokrasinin kalesi olduğunu da gösterdiğini ifade eden Erdoğan, "Ülkemizin ve milletimizin içi boş tartışmalara değil bu tür eserlere, hizmetlere ihtiyacı var. Haziran 2023'te artık bu işi Aydın'da bitirelim. 

Kalkınma hamlelerimizin önü sinsi tuzaklarla kesilmiştir, darbeler ve vesayetlerle tıkanmıştır. Bugünün CHP'si, o günün bedelini ödemesi gereken atıklardır. Onun için Aydın bu CHP'ye prim vermemeli. 2023'te Aydın, inanıyorum ki CHP'ye faturayı çok ağır kesmelidir. Menderes mektubunda da belirttiği gibi ölüsüyle bile onları silip süpürmüştür" dedi.

Enflasyonla ilgili açıklamalarda da bulunan Cumhurbaşkanı, "En son kura endeksli Türk Lirası dedik, bütün oyunları bozuldu. Başaramayacaklar. İhracatta ne yaptık, gördünüz değil mi? 225 milyar 326 milyon dolar ihracat yaptık  Fahiş fiyat artışları ve yükselen enflasyonun milletimizi bunalttığını biliyoruz.

Memurlarımızı, emeklilerimizi rahatlattık mı? Asgari ücreti hiç düşünmeyecekleri bir seviyeye çıkardık mı? Bundan sonra da her kesimden vatandaşımızı enflasyon karşısında korumayı sürdüreceğiz. Türkiye Ekonomi Modelimizin kazanımları daha iyi görülmeye başladı. 

Gelişmiş ülkelerin 6, 7 katına çıkan enflasyon ve para genişlemeleri ile sağa sola yalpalandığı bir dönemde Türkiye kendi rayında güvenle yoluna devam ediyor. Amerika'ya bak enflasyon felaket, Avrupa'ya gelin aynı. Aradığınız gıda ürünlerini bile bulamıyorsunuz oralarda. Bizim asıl bakacağımız yer kendi üretim ve ihracat potansiyelimiz, kendi insan gücümüz ve kendi kazancımız olmalıdır. Tarım ürünlerinde, gıda sektöründe de salgının bozduğu dengelere bağlı ciddi fiyat artışları ortaya çıktı. Gerekirse destekleri daha da artırarak çiftçimizin yanında yer alacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu yıl turizmde hedef 35 milyar dolar, bunu yakalayacağız" dedi.

CHP liderini de eleştiren Erdoğan, "Bay Kemal, Şanlıurfa Belediyesini bize verin elektriği size bedava vereceğiz dedi. Aydın tarım kenti mi, tamam. Aramaya gerek yok, 2023'e 2024'e de gerek yok. Sen şimdi Aydın'da belediye başkanına ver talimatı. Yapabiliyorlarsa hodri meydan. Aydın'da elektrik çiftçimize ücretsiz verilsin. Görelim. Elektriği ücretsiz vermeye başladınız mı dedim belediye başkanına nükte ile.

Olacak iş değil. Bu bay Kemal'in dünyadan haberi yok. Elektriğin yönetimi bizde, bizde bay Kemal. Sen bunu da bilmeyecek kadar cahilsin. Söyleyin versinler bedava elektriği. Böyle bir hakları var mı? Biz bu tür yalanlardan çok bıktık, çok çektik. Bunlara hesabını 2023 Haziranı'nda gelin, beraber soralım" açıklamasında bulundu.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263