banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding Saadet Partili Nazır Cihangir İslam ezan Tarihi Yeşil Cami

DESOİD'den Bilim Kurulu'na tepki

ANKARA (Ankara Masası) - Ankara'da faaliyet gösteren Davet, Etkinlik, Sahne ve Organizasyon İşletmecileri Derneği (DESOİD), Bilim Kurulu'nun sektörle ilgili Cumhurbaşkanlığı'na yeni bir öneri sunduğunu iddia etti. Söz konusu öneriye göre,  davet ve etkinlik sektörünün açılış tarihi için 12 Haziran tarihine işaret edildi.

Hazırlıklarını 15 Mayıs'a göre yapan  DESOİD ise duruma tepki gösterdi. Derneğin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda "Göz göre göre batmayacağız!" denildi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Bilim Kurulu, davet ve etkinlik sektörünün açılış tarihini 15 Mayıs’tan 12 Haziran’a ötelemeyi öneriyor kulislerde. Sektörün batış fermanını vermenize izin vermeyeceğiz!!! İlk kapanan ve hala kapalı olan tek sektör olarak 15 Mayıs 2021 tarihinde işletmelerimizi açıyoruz! Göz göre göre batmayacağız! Hiçbir sektörel bilgisi olmadan ve işin acıklı tarafı ön araştırma yapmadan karar mekanizmasını yanlış yönlendiren Bilim Kuruluna soruyoruz: 2 milyona yakın çalışan sayenizde 1 yıldır işsizken her gece başınızı yastığa nasıl rahatça koyabiliyorsunuz? 16 Mart 2020’de bizi kapattığınızda 1600 vaka vardı. Şimdi 44 bin vaka varken hala nasıl düğünleri suçlayabiliyorsunuz? Bulaş riskinin mutasyonla birlikte katlanmasına rağmen, hınca hınç dolu kongrelere hangi vicdan ve kimlik ile sessiz kalıyorsunuz?" 

"15 MAYIS'TA BİZ AÇIYORUZ"

DESOİD yetkilileri, birkaç gün içinde yönetim kurulunun toplanacağını belirtti. Görüşmelerin netleşmesi sonunda ‘15 Mayıs’ta biz açıyoruz’ denebileceği aktarıldı.  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263