banner280
Öne Çıkanlar CHP Tarihi konak Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası polis

Diyarbakır'da işler 'yol'unda

DİYARBAKIR (İGFA) - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, 2021’de kırsal mahalle yollarında bin 200 kilometre asfalt serme hedefiyle Kulp ilçesinden Çüngüş ilçesine kadar 11 noktada başlattığı çalışmalar tüm hızıyla sürdürüyor.

Ekipler, Baykara, Keklik, Tilkilik ve Han mahalle grup yolunda yaklaşık 10 bin vatandaşın faydalanacağı yolda yenileme çalışmalarına başladı. Vali Karaloğlu, Kayapınar ve Ergani ilçelerindeki yol yapım çalışmaları yerinde inceledi.

Çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi alan Karaloğlu, “Kayapınar ve Ergani ilçelerimize bağlı 12 köy ve mezralarında, yaklaşık 10 bin vatandaşımızın faydalanacağı 12,3 km’lik kırsal grup mahalle yolumuzda asfalt çalışması başlattık. Kaliteden ödün vermeden, en kısa sürede tamamlayacağız inşallah. Bu sene kırsalda bin 200 kilometre yol asfaltlayacağız. Bizim 17 ilçede kırsal toplam yol ağımız 6 bin kilometre. Böylece kırsaldaki yolların beşte birini yeniliyoruz. İnşallah 3-4 yıl bu hızla devam edersek biz kırsaldaki yol ağımızı düzeltiriz” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263