banner280
Öne Çıkanlar CHP Tarihi konak Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası polis

Diyarbakır'da yeni hatlar ulaşımı da rahatlattı

DİYARBAKIR (İGFA) - Diyarbakır'da Ulaşım Ana Planı kapsamında toplu taşıma optimizasyonu için geliştirdiği çözümler sonucunda hayata geçirdiği A1, A2, A3 ve A4 ana ile 4 besleme hattının uygulamaya başlaması sonrasında çıkan aksaklıklar ve sorunları giderilmesi için Ar-Ge çalışması yapıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışma kapsamında, hatlar ve aktarma merkezleri yerinde incelendi. Şikayet formları, akıllı kart ve GPS verilerinin değerlendirmesinin ardından, Ulaşım Daire Başkanlığı yetkilileri ve Üçkuyu mahalle muhtarıyla çevredeki site yöneticileriyle toplantılar yapıldı. Değerlendirmelerde daha önce günlük taşıma kapasitesi 54 bin olan güzergahta, yeni 4 ana ve 4 besleme hattının devreye girmesiyle toplu ulaşım araçları günlük 73 bin yolcu taşımaya başladığı tespit edildi. Daha önce hat bazlı günlük 5 bin kişi taşıyan toplu taşıma araçlarının yeni oluşturulan tek hatta 8 bin 500 yolcu taşımaya başladığı belirlendi.

Ulaşım Daire Başkanı Hülya Atalay, Büyükşehir olarak vatandaşlara konforlu, güvenli ve ucuz toplu taşıma hizmetleri vermek için çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti. Yeni hatlarla ilgili bir ayın sonunda yaptıkları Ar-Ge çalışmada ana hatlara aktarma yapan yolcuların yüzde 45, ring hattının kullanım yüzde 55 olduğunu belirten Atalay, daha önce mahalle içi ulaşıma 2 lira ödeyen yolcuların yeni düzenlenen ring seferleri sayesinde 1 lira ödediklerine dikkat çekti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263