banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding Saadet Partili Nazır Cihangir İslam ezan Tarihi Yeşil Cami

DSP'li Erçelebi: "Parlementer rejim bizim DNA'mız"

Yaşanan son artışlarla ilgili konuşan DSP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Hasan Erçelebi de bu durumu, “Türkiye son zamanlarda bindi bir alamete gidiyor kıyamete.” diyerek değerlendirdi.ANKARA(İGFA)- DSP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Hasan Erçelebi, "Bugün dolar 9 lirayı çoktan geçti 10’a doğru yol aldı. Euro 11’lere ulaştı. Çeyrek altın 900 liralara koşar adım ilerliyor. Bütün bunlar bizim paramızın alım gücünün kalmadığını gösteriyor. Dolayısı ile içeride paramızın alım gücü kalmazken dışarıya olan borçlarımız ve Türkiye’deki döviz bazındaki tüm borçlar da katlanarak devam ediyor" dedi. 

Çelebi, " Bizim DNA’mıza baktığımız zaman siyasi anlamda yaklaşık 150 yıldır tecrübemiz olan demokratik parlamenter rejim bizim siyasi DNA’mızı oluşturur. Bunun yanında 1923 yılında İzmir İktisat Kongresinde Atatürk’ün açış konuşmasını yaptığı İzmir İktisat Kongresi de keza ekonomik DNA’mızı oluşturur. Biz son 20 yılda bu iki DNA’dan uzaklaştığımız için hem siyaseten hem de ekonomik olarak şu an olanlar başımıza geldi.

DNA’mızdan uzaklaştıkça, genetiği oynanan bitkiler gibi ne idiği belirsiz bir hale geldik. O nedenle bugün artık ne dövizin önüne geçebiliyoruz ne yatırım yapabiliyoruz ne de sayıları her geçen gün milyonlarca katlanan gençlerimize iş bulabiliyoruz.DNA’larımıza dönmemiz lazım demek, sorunların çözümü için en doğru yanıt olacaktır" dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263