banner280
Öne Çıkanlar 2019 AA 6 kişi 2018 2 ölü

Erdoğan: "Bizim terör örgütlerine kaptıracak tek bir gencimiz yok"

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York'taki yeni Türkevi'nde TÜRKEN Vakfı Heyetini kabul etti. Buradaki konuşmasına vakıf yöneticileri ve gençleri selamlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabulü, açılışı yapılan Türkevi'nde gerçekleştirmenin memnuniyetini yaşadıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerle son olarak geleneksel gala yemeği vesilesiyle iki yıl önce bir araya geldiklerini, salgın dolayısıyla geçen seneki ziyaretlerini tehir etmek zorunda kaldıklarını hatırlattı.

Türkiye'nin tecrübeli bir diplomatı, aynı zamanda AK Parti'de siyaset yapmış, bakanlık görevinde bulunmuş Volkan Bozkır'ın Genel Kurul Başkanlığı döneminde ABD'de bulunmayı arzu ettiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, küresel koronavirüs salgını dolayısıyla alınan kısıtlayıcı tedbirlerin buna müsaade etmediğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki yıllık aranın ardından yine ABD'de bulunduklarını anımsatarak bu süre zarfında vakıfları, dernekleri ve gençlere sahip çıkan gönüllü teşekkülleri ihmal etmediklerini ifade etti.

Video konferans vasıtasıyla vakıf veya derneklerin düzenledikleri programlara iştirak ettiklerini ve yürütülen faaliyetler hakkında düzenli bilgi aldıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşanılan sıkıntıları ve karşılaşılan sorunları çözmenin çabası içerisinde olduklarına değindi.

Gençlerin Amerika'daki çatısı ve yuvası olarak gördükleri TÜRKEN'in çalışmalarını da aynı şekilde yakından izlediklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Salgın sürecinde Amerika'daki Müslüman öğrenci kardeşlerimize yönelik özellikle desteklerinizi sürdürdüğünüzü biliyorum. Çabalarınızdan ve fedakarlıklarınızdan ötürü sizleri tebrik ediyorum." diye konuştu.

New York'taki yurdun da bir an evvel tamamlanarak Türk ve yabancı öğrencilere hizmet vermeye başlayacağına inandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Temennim o ki inşallah oradaki konferans salonu bu kadar dik olmaz. Biraz daha yatay olmasında fayda var. İnsan ömrünün en kıymetli hazinesi hayat mevsimlerinin bahar yılları olan gençlik aynı zamanda bireyin şahsiyet ve karakterinin teşekkül ettiği en kritik dönemdir. Gençlerine sırtını dönen, onların ruh ve gönül dünyalarının imarı için gerekli özeni göstermeyen bir milletin istikbali tehdit altında demektir. Bu konuda yaşanacak en küçük bir ihmalin ülkemize, milletimize ve elbette davamıza çok ağır faturaları olacaktır" dedi.

"Sizler asla sıradan bir ülkenin, sıradan bir milletin evlatları değilsiniz, hepiniz de tarihiyle, birikimiyle, vicdanıyla, değerleriyle, mağdur ve mazlumlara sahip çıkmasıyla maruf, necip bir milletin evlatlarısınız" diyen Erdoğan, "Başınızı asla yere eğmeyin, özgüveninizi asla kaybetmeyin, ümidinizi hiçbir zaman yitirmeyin, karamsarlığa kesinlikle kapılmayın. Her biriniz bizim ve ailenizin istikbalisiniz, sizler aydınlık yarınlarımızın teminatısınız. Bilimde, sanatta, sporda, inovasyonda, teknolojide çığır açacak projelere inşallah sizler imza atacaksınız" diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263