Öne Çıkanlar finansal okuryazarlık Ergene Nehri ayvalık 29 göçmen yutma bozuklukları engeliler

Gölcük'te "Şehit ve Devlet büyükleri emanetleri sergisi

Gölcük Belediyesi tarafından ülkemizin çeşitli yerlerindeki terör olaylarında yaşamını yitiren kahraman şehitlerimizin kıyafet ve eşyalarından oluşan, “Devlet Büyükleri ve Şehit Emanetleri Sergisi’nin” açılışı, geniş katılımlı bir törenle gerçekleştirildi.

SERGİDE DEVLET BÜYÜKLERİMİZİN VE 221 ŞEHİDİMİZİN EMANETLERİ YER ALIYOR
8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal, 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Vali Recep Yazıcıoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis, Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, Özel Harekât Daire Başkanı Behçet Oktay, Polis Memuru Fethi Sekin, Gölcüklü Özel Kuvvetler Askeri Binbaşı Bülent Albayrak’ın da emanetlerinin yer aldığı sergi Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi’nde törenle açıldı.

AÇILIŞ TÖRENİNE YOĞUN KATILIM OLDU
Açılış törenine şehit aileleri ve yakınları başta olmak üzere; Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut ve eşi Aslıhan Akçay Karabulut, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, BBP İl Başkanı Remzi Kaya, AK Parti İlçe Başkanı Çetin Seymen, CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel, Saadet Partisi İlçe Başkanı Yaşar Yıldız, TEMAD Gölcük Şube Başkanı Bekir Tülü, Muharip Gaziler Derneği Gölcük Şube Başkanı Mehmet Arslan, Gölcük Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral, Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

TÜM ŞEHİT YAKINLARI KONUŞMALARINI “VATAN SAĞ OLSUN” DİYE NOKTALADI
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış töreni, İl Müftülüğü Vaizi Sedat Demirel’in şehitlerimiz için okunan Kuran Tilaveti ve dualarla devam etti. Ardından Gölcüklü 6 şehidimizin yakınları yaptıkları konuşmalarda o günlerde yaşadıklarını bir kez daha anlattılar. Tüm şehit yakınları yaptıkları konuşmaları “Vatan sağ olsun” diye noktaladılar.

“GENÇ NESİLLERE ŞEHİTLERİMİZİ ANLATMAMIZ GEREKİYOR”
Serginin Koordinatörlüğünü ve aynı zamanda da Yozgat’ta öğretmenlik yapan ve tamamen kendi imkanlarıyla bu serginin hayata geçmesini sağlayan Menderes Kılıçaslan yaptığı konuşmada, “Hedefimiz şehitlerimize ve emanetlerine sahip çıkmaktır. Genç nesillere şehitlerimizi anlatmamız gerekiyor” dedi. Ayrıca bu anlamlı serginin Gölcük’te açılmasında katkı veren Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’e tüm şehit aileleri adına teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

“BU VATANI ASLA BÖLEMEYECEKLER, BU EZANI DİNDİREMEYECEKLER”
Kılıçaslan’dan sonra söz alan Gölcük Belediye Başkanı Sezer ise şunları kaydetti: “1071 yılında Anadolu’ya ayak bastığımız günden itibaren, sayısız saldırılara göğüs geren ve bu toprakların altında binlerce kefensiz yatan var. Bu vatanın her karış toprağında, sıradağlar gibi vatan nöbeti tutanlar var. Şehitlerimizin aziz hatırasını her zaman diri tutmamız; çocuklarımıza, gençlerimize de anlatmamız gerekiyor. Milli manevi değerleri gelecek kuşaklara aktarmak zorundayız. Burada toplanan değerli haziruna şunu söylemek istiyorum. Bu vatanı asla bölemeyecekler. Bu ezanı dindiremeyecekler, Allah’ın izniyle devletimiz, milletimiz, ilelebet payidar olacaktır. Bu vatanı bölmeye kimsenin gücü yetmez. Aziz şehitlerimizin hatırasına sahip çıkan bu nesil ve gelecek nesiller buna kesinlikle müsaade etmeyecektir. İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşımızda soruyor: Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şuhedâ fışkıracak toprağı sıksan, şuheda! Cânı, cânânı, bütün varımı alsın da hüda, Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda. Allah milletimizin birliğini, dirliğini daim eylesin. Hainlere fırsat vermesin. Bu sergimizde de milleti ve devleti için şehit olmuş kahramanlarımızın emanetleri yer alıyor. Gençlerimiz, hemşerilerimiz bu sergimizi gezerek, vatanımızın bütünlüğü için mücadele eden kahraman şehitlerimizin emanetlerini görme imkânı bulacak. Allah yolunda, vatan – millet uğruna, bayrağımızın bu topraklarda dalgalanması uğruna göğsünü düşmana siper eden tüm şehitlerimizi şükranla, minnetle yâd ediyorum” dedi.

“BU SERGİNİN AÇILMASINDA EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Son konuşmayı Kaymakam Karabulut yaptı. Devletin her zaman şehidine ve şehit yakınlarına sahip çıktığının altını çizen Karabulut, “Göreve geldikten sonra Ana Üs Komutanımız ve Belediye Başkanımız ile ili şehidimizin şehadet haberilerini şehit yakınlarına haber verme görevini üstlendik. Ailelerin metaneti takdire şayandı. Hiçbir güç, bu ülkenin bayrağını indiremeyecek, hiçbir kalleş ezanımızı dindiremeyecektir. Ben bir kez daha şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabırlar diliyor ve bu serginin açılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

SERGİ 4 ARALIK ÇARŞAMBA GÜNÜ MESAİ BİTİMİNE KADAR AÇIK KALACAK
Konuşmalarının ardından Gölcük Kaymakamı Karabulut ve Gölcük Belediye Başkanı Sezer tarafından şehit yakınlarına anı plaketi takdim edildi. Akabinde; davetliler serginin koordinatörü Menderes Kılıçaslan rehberliğinde sergiyi gezdiler. Sergiden oldukça etkilenen davetliler, dikkatle kıyafetleri incelediler. Sanat Galerisi’nde açılan Şehit ve Devlet Büyükleri Emanetleri Sergisi, 4 Aralık Çarşamba günü mesai saati bitimine kadar açık kalacak ve gezilebilecek.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263