Öne Çıkanlar CHP polis Tarihi konak Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası

Hatay orman yangınları belgesel oldu

HATAY (İGFA) - Türkiye orman varlığının korunması ve geliştirilmesi için çalışan Orman Genel Müdürlüğü (OGM), geçen yıl Eylül ve Ekim aylarında pek çok noktada aynı anda yaşanan orman yangınları ile büyük bir tehlike atlatan Hatay için özel bir belgesel hazırladı. Kurumun sosyal medya hesapları üstünden yayınlanan belgeselde, orman teşkilatı ekiplerinin yangınlarla hayatları pahasına mücadelesi ve orman köylülerinin korku dolu anları aktarıldı. 

Hatay’daki OGM ekiplerinin yanı sıra, Türkiye’nin 58 ilinden 1000’e yakın personelin mücadele ettiği orman yangınları sırasında hiç bir can kaybının yaşanmasına ve köylere zarar gelmesine izin verilmediğinin altı çizilen belgeselde, binlerce canlının evi olan ve büyük zarar gören ormanların yeniden yeşertilmesi için hemen çalışmalara başlandığı kaydedildi. Belgeselde ayrıca yanan orman alanlarının Anayasa ile güvence altına alındığı ve zarar gören alanların yeniden yeşertilmesinin zorunlu olduğu ifade edildi. 

AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI YIL SONU TAMAMLANACAK

Öte yandan Hatay’da zarar gören 4 bin 783 hektarlık alanın bin 640 hektarında yapay gençleştirme, 580 hektarında doğal gençleştirme ve 660 hektarında endüstriyel ağaçlandırma çalışması olmak üzere toplam 2 bin 880 hektar alanda yeniden ağaçlandırma çalışmaları tamamlandı. Bugüne kadar 1 milyon 100 bin fidan ile bin 400 kg kızılçam tohumu toprakla buluşturuldu. Tüm ağaçlandırma çalışmalarının 2021 yılı sonu itibariyle tamamlanması hedefleniyor.

Anahtar Kelimeler:
HatayYangınOrmanBelgesel

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263