Öne Çıkanlar finansal okuryazarlık Ergene Nehri ayvalık 29 göçmen yutma bozuklukları engeliler

İmamoğlu şikayetçi oldu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, resmi iş yemeği dönüşüne ait MOBESE görüntülerini sızdıran kamu görevlileri ve bu görüntüleri hukuksuz şekilde temin edip yayınlayan kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun suç duyurusunda, MOBESE’den sorumlu erişimi bulunan şüpheli veya şüphelilerin, TCK madde 135’e göre kişisel verilerin kaydedilmesi, TCK madde 136’ya göre verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme, TCK madde 137, TCK madde 257’ye göre görevi kötüye kullanma suçlarını işledikleri belirtildi.  

Suç duyurusunda, görevi suçu önlemek, kişilerin güvenliğini sağlamak olan ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün kontrolünde sınırlı kişilerin erişimine açık olan MOBESE’nin hukuksuz şekilde kullanıldığı, bu kullanımın mağduriyete sebep olduğu belirtilerek,  şüpheli veya şüphelilerin tespit edilerek cezalandırılmaları talep edildi. Suç duyurusunda kayıtları sızdıran kişiler tespit edilmesi istendi. Tespit edilecek isimler için ayrıca dava açılacağı hatırlatıldı.

Başkan İmamoğlu’nun avukatları aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği dilekçede,  yetkisiz üçüncü kişilerin erişimine kapalı olan MOBESE görüntülerinin hukuka aykırı olarak ele geçirilip paylaşılması, kişisel veri niteliğindeki görüntülerin hukuka aykırı olarak bir başkasına verilmesi, sosyal medya üzerinden dolaşıma sokulması nedeni ile TCK madde 136'da düzenlenmiş olan suçun açıkça işlendiği vurgulandı. 

Dilekçede hukuksuz görüntüleri temin edip yayan şüpheliler hakkında da yasal işlem yapılması istendi. İki şüpheli hakkında, ceza uygulanması ve haklarında kamu davası açılması talep edildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263