banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding Saadet Partili Nazır Cihangir İslam ezan Tarihi Yeşil Cami

İYİ Parti’den Yenikapı'daki 'israf sergisi' hakkında açıklama

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Yenikapı’daki ihtiyaç fazlası araçlara ve Diyarbakır’da eylem yapan annelere ilişkin değerlendirmede bulundu.

Ağıralioğlu, Yenikapı’daki araçlar için israfa ilişkin iktidar çevresinden yapılan savunmaları eleştirdi.

Diyarbakır’da ailelerin HDP binası önündeki eylemi için muhalefetin sessiz kaldığı eleştirisinde bulunan Parti Sözcüsü, “Biz, milletimizin meseleleri ve dertleri ile ilgilenmekten bir adım geri durmayacağız ve her iki hususun da takipçisi olacağız” dedi.

Ağıralioğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

“Devlet, bütün kurumlarıyla bir bütündür ve ciddiyetle yönetilir! İstanbul B.B.'nin kiralık araçları mevzusunda iktidar çevrelerinin itirazlarını da Diyarbakır'da annelerin vicdan çığlığına karşı muhalefet çevrelerinin ilgisizliğini de doğru bulmuyorum.

Hâlbuki net bir şekilde:

İsraf haramdır! Savurganlık, şatafat ve haksız kazanç, milleti de devleti de yer bitirir. "Devletin mumu" diye başlayan idealist mücadele milletin malına, mülküne taarruz eden ve doymak bilmeyen bir savurganlığa döndü maalesef. Savunmaya geçmek yerine acilen toparlanmak lâzımdır.

Diyarbakır'da evlâtları için haykıran annelerin sesine ses vermek, herkes için bir vicdan muhasebesi ve samimiyet testidir. HDP önünde nöbet tutan ailelere destek vermek tüm STK, parti ve "aydınlarımızın"; çocukları terör örgütünün elinden kurtarmak da devletimizin vazifesidir.

Evlâtlarımızı PKK'dan, evlâtlarımızın rızkını da israf ve savurganlıktan kurtarmak, devlet yöneticilerinin vazifesidir. Biz, milletimizin meseleleri ve dertleri ile ilgilenmekten bir adım geri durmayacağız ve her iki hususun da takipçisi olacağız.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263