banner280
Öne Çıkanlar 2019 AA 6 kişi 2018 2 ölü

Japonya heyeti, 'Gaziantep İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'ni gezdi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gaziantep Kanalizasyon ve Su İdaresi’ne (GASKİ) bağlı İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’ni gezen Japonya Büyükelçi Suzukı Kazuhıro, Başkan Fatma Şahin'e Japonya Dışişleri Bakanı Ödülü’nü takdim etti.GAZİANTEP(İGFA)- Programda konuşan Başkan Şahin, Japonya ile olan dostluk ilişkisinin kısa süre zarfında turizme de yansıyacağını belirterek, “Japon turistler kültürel mirasa çok önem veriyor dolayısıyla Gaziantep’te bulunan antik kentler onlar için cazibe merkezi olacak” dedi.

Gaziantep’te, mevcut atıksu arıtma tesislerinin ağırlaşan yükünü hafifletmek için İller Bankası, GASKİ ve Japonya Uluslararası İş birliği Ajansı (JICA) ortaklığında hizmete alınan İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’ne teknik gezi düzenlendi. Gezide Japonya Büyükelçisi Suzukı Kazuhıro’ya GBB Başkanı Fatma Şahin, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, JICA Türkiye Ofisi Başkanı Nobuhiro İkuro, İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı Emrah Baydemir ve GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler eşlik etti, 120 dönüme kurulan ve Avrupa Birliği standartlarına uygun projelendirilen arıtma tesisinde incelemelerde bulunuldu.

Teknik gezi öncesi açıklamada bulunan Japonya Büyükelçisi Suzukı Kazuhıro, İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin hayata geçirilmesinde çaba sarf eden herkese gayretlerinden dolayı teşekkürlerini sunarak, “İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi, gelinen bu noktada birçok ihtiyacı karşılamıştır. Japonya olarak sığınmacıları konuk eden bölge halkının yükünü azaltmak için desteklerimizi vermeye devam edeceğiz" dedi. 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263