banner280
Öne Çıkanlar CHP Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası Tarihi konak SASKİ

Karaosmanoğlu, “Dünya sizinle güzelleşecek”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, bünyesinde faaliyet gösteren Akademi Lise'de bu yıl üçüncüsü gerçekleşen Yazarlık Okulu, eğitimlerine hafta sonu start verdi. Alanında uzman şair ve yazar kadrosu, seçilen lise öğrencilerine deneme, hikâye, şiir ve karikatür alanında eğitimlere başladı. Eğitim öncesi gençlere tavsiyelerde bulunan Türk Dünyası Belediyeler Birliği(TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Dünyayı güzelleştirmek için buradayız. Geleceğimiz size bağlı. Bu fırsatı çok iyi değerlendirin” şeklinde konuştu.

200 ÖĞRENCİ SEÇİLDİ
İzmit Akademi Lise’nin konferans salonunda gerçekleşen programa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun yanı sıra Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi, Eğitim Şube Müdürü Kemal Ceylan, Proje Koordinatörü yazar Fahri Tuna, hikaye yazarı Güray Süngü, deneme yazarı Mehmet Şeker ve Yazarlık Okulu öğrencileri katıldı. Bu yıl İzmit dışında Gölcük ve Gebze Akademi Liselerde de yapılacak olan derslere yazarlar ve eğitmenlerden oluşan komisyon tarafından başvuru yapan 200 öğrenci seçildi.

BU FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRİN
Programda konuşan Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, “Hayat uzun bir maratondur. Bu dünyaya boş yere gelmedik. Dünyayı güzelleştirmek için buradayız. Dünyamız sadece çevre düzenlemeleri ile güzelleşmez. Her şey insanımız, her şeyimiz gençlik için. Gençler bizim geleceğimiz, neşemiz enerji kaynağımız. Siz her şeyin en güzeline layıksınız. Onun için Kocaeli’de Kılavuz Gençlik Modelimizi hayata geçirdik. Gençlerimizi boş bırakmayacağız. Geleceğimiz size bağlı. Bu fırsatı çok iyi değerlendirin” ifadelerine yer verdi.

KENDİ KİTABIMIZI OKUYALIM
Hedefleriniz olsun, hedefi olmayan heder olur” diyen Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, “ Kendinizi iyi yetiştirin. Okumak çok güzel bir şey. Hepimiz Müslüman evladıyız ve bu topraklarda dünyaya geldik. Müslüman olarak önce kendi kitabımız olan Kur’an-ı Kerim’i okuyacağız. O bir hayat kitabıdır. Bize çok şey hatırlatıyor. Kendi kitabını okuyamamak, anlayamamak büyük bir eksikliktir. Kitap okuyacaksak önce kendi kitabımızı okuyalım” tavsiyelerinde bulundu.

DAHA İYİLERİNİ YAZACAĞIZ
Programda projenin kendilerine çok büyük katkı sağladığını ifade eden Yazarlık Okulu mezun öğrencileri, “İlk kitabımızı yazdık, çevremizden olumlu tepki aldık. Kendimizi ifade etmekte daha da güçlendik. Heyecanlıyız fakat gelecek için çok umutluyuz. Daha da iyilerini yazacağız. Yazılarımızla insanlığa faydalı olacağız” şeklinde ifade ettiler. Akademi Lise öğrencisi Dicle İlayda Varol ise şiir okuyarak salondaki katılımcıları duygulandırdı.

KOCAELİ’Yİ ÇOK KISKANIYORUM
“Bir Adapazarlı olarak Kocaeli’ye gıpta ile bakıyorum, burayı çok kıskanıyorum” diyen Proje Koordinatörü yazar Fahri Tuna, “Kocaeli son 15 yılda çok değişti. Başkanımız tevazu ve samimiyet özelliği ön planda. İbrahim Başkana teşekkürlerimi sunuyorum. Kocaeli’nin gençleri Kılavuz Gençlik Modeli ışığında çok şanslı” ifadelerine yer verdi. Konuşmaların ardından Yazarlık Okulu’nda ilk ders başladı.

UZUN YOLUN YOLCULARI
2016-2017 eğitim sezonunda Akademi Lise bünyesinde başlayan Yazarlık Okulu, altı ay süreyle şiir, hikâye, deneme ve portre alanlarında eğitimler veren yazar ve şairlerin katkılarıyla devam ettirildi. Şiirde Ayşe Sevim Günay’ın, hikâyede Güray Süngü’nün, denemede Mehmet Şeker’in ve portrede Fahri Tuna’nın öncülüğünde eserler ortaya koyan öğrenciler dönem sonunda 9. Kitap fuarındaki programla ‘’Uzun Yolun Yolcuları’’ isimli seçki eserlerine kavuştular.

KELİMELERİN SÖYLEYECEKLERİ VAR
Bu sene yüz binlerce insanın akın ettiği 10. Kocaeli Kitap fuarında final programı yapan Yazarlık Okulu öğrencileri  ‘’Kelimelerin Söyleyecekleri Var’’ seçkisiyle okuyucular tarafından beğeni topladı.Verilen eğitimlerin sonunda öğrencilerin tamamladığı eserlerden oluşan bir kitap hazırlığı ile çalışma, kitap fuarında okurların beğenisine sunulacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263