Öne Çıkanlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özümüzden Günümüze çelenk Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ruhsatsız silah

Kartal Belediyesi ile Tüm Yerel-Sen Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi

 Kartal Belediyesi ile Tüm Yerel-Sen arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Birleşik Kamu İş’e bağlı Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası (Tüm Yerel-Sen) arasında yapılan Toplu İş Sözleşmesi kapsamında sosyal haklarla ilgili iyileştirmeler de yapıldı.

Kartal Belediye Hizmet Binasında gerçekleşen ek sözleşme imza törenine Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’ün yanı sıra, Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Hakan Kıran, Birleşik Kamu-İş Konfederasyon Başkanı Mehmet Balık, Tüm Yerel-Sen İstanbul 1’nolu Şube Başkanı Burak Uzuntaş ve yönetimi katıldı.

Açıklamada, konuya ilişkin Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz'ün şu görüşlerine yer verildi:

"Bir kere şunu net bir şekilde ifade etmek istiyorum. Bu kurumun yöneticisi olarak sendikanın el değiştirmesi ile ilgili herhangi bir tasarrufta bulunmam söz konusu değildir. Ben başka sendikalara müdahale ederim ama buradaki herhangi bir sendikanın üyelerinin başka bir sendikaya geçmesi ile ilgili bir çalışmanın içine girmem. Buradaki iş barışı ve iş anlayışı ile ve sendikalaşma süreci ile tamamen ayrı. Dolayısıyla bir önceki sendika, oturacak 'ben niye kaybettim yetkiyi?' diyecek. Bu sendika da 'ben nasıl kazandım öbürleri nasıl kaybetti?' diyecek. Onların yaptığı yanlışları ben yapmayayım diye uğraşacak. Bazı hak ve kazanımlar var, hayırlı olsun. Bütçemizin el verdiği ölçüde destek vermeye çalıştık".

Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Hakan Kıran da, "Burada şube başkanımız Burak Uzuntaş, yönetimi ile birlikte bir çalışma yürüttü. Yapılan çalışmalar sonucu Kartal Belediyesi’nde yetkili sendika, Tüm Yerel-Sen oldu. Biz burada örgütlenmemizi yaklaşık üç yıldır sürdürmeye çalışıyoruz. Yetkili sendika olduğumuzda memuru çok daha mutlu edecek bir sözleşme yapacağız ideası ile yola çıktık. Nitekim bu gerçekleşti. Burada öncelikle yöneticilerime, yöneticilerimin yanında tüm Kartal Belediyesi memur çalışanlarına ve Kartal Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından ek sözleşme imzalandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263