Öne Çıkanlar Vali Ahmet Hamdi Nayir Novartis Onkoloji Türkiye Zahit Tiryaki tutuklama tarihi çarşılar

Kilis Valisi Soytürk, yaya geçidine kırmızı çizgi çekti

KİLİS (İGFA) - Kilis Valisi Recep Soytürk, İçişleri Bakanlığı'nca yaya ve okul geçitlerinde farkındalık oluşturmak amacıyla başlattığı kampanyanın tanıtımı yaptı. Sürücülerin yayalara ilk geçiş hakkını vermelerini sağlamak amacıyla  başlatılan “Kırmızı Çizgimizi Çekiyoruz” uygulaması kapsamında Vali Soytürk, Mustafa Kın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde yer alan yaya geçidine kırmızı çizgi çekti.


İki yıldan bu yana süre gelen projeden dolayı 516 kişinin daha az hayatını kaybettiğini belirterek, "Yaya geçişlerinin öncülüğünden kaynaklı önemli olan projeyi ne kadar çok yaygınlaştırabilirsek o kadar insanımız yaşayacaklar" dedi. Basın mensupları aracılığıyla vatandaşlara seslenen Vali Soytürk, "Sürücülerimiz, yayaların öncelikli olduğu bölgelere geldiği zaman araçlarını durdursunlar. Böylece bizim kardeşlerimiz, annelerimiz, ablalarımız ölmesin, hayatta kalsın. Sağlıkla, afiyetle yaşasınlar. Bugün aynı çizgi tüm Türkiye'de çekiliyor. İnşaallah bu 516'lar daha fazla olur '0' ölüm, '0' yaralanma olur" diye konuştu.


Okul önünden organize edilen programda Vali Recep Soytürk'e, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sadullah Büyükköşker ile öğrenciler eşlik etti.

Anahtar Kelimeler:
YayaKırmızıçizgi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263