banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding ezan Saadet Partili Nazır Cihangir İslam Tarihi Yeşil Cami

Kırşehir'de İl Afet Müdahale Planı gözden geçirildi

KIRŞEHİR (Kırşehir Kısa Haber) 

Kırşehir'de İl Afet Müdahale Planı Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı, Vali İbrahim Akın başkanlığında gerçekleştirildi. Valilikte düzenlenen toplantıya Vali İbrahim Akın’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Zikri Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Araz, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, İl AFAD Müdürü Metin Alpaslan ve ilgili kurum amirleri katıldı.

İl Afet Müdahale Planının olası bir afet anında, uygulanabilir bir vaziyette ve güncel bir rehber olacağını belirten Vali İbrahim Akın, “Ne zaman ve nasıl meydana geleceği belli olmayan afetlere yönelik her yıl hazırlanan İl Afet Müdahale Planları güncellenerek üzerinde düzenlemeler yapılıyor. Hazırlanan bu planlar, afet anında bir yol haritası vazifesi görüyor. İl Afet Müdahale Planında 26 çalışma grubumuz var. Bu gruplardan sorumlu kurumlarımız var, aynı zamanda bu kurumların destekleyici paydaşları da mevcut. Bugünkü toplantımızda da afet planımızdaki çalışma gruplarını oluşturan birim amirlerimiz ile bir araya geldik. Her kurumun sorumluluğunda bulunan faaliyetlerle ilgili neler yaptığını gözden geçireceğiz” dedi.

2021 yılının Afet Eğitim Yılı ilan edildiğini anımsatan Vali Akın, “51 milyon vatandaşımıza bu yıl afet öncesi, sırasında ve sonrasında yapılacaklarla ilgili eğitim verildi. Afet sonrasındaki ilk 6 saatteki davranışların afetle mücadelede son derece önemli olduğu konusunda vatandaşlarımız bilgilendiriliyor. Bu kapsamda da ilimizdeki eğitim çalışmaları İl AFAD Müdürlüğümüz koordinatörlüğünde devam ediyor. Toplumun her kesiminden insanımıza ulaşarak bu eğitimleri vermek için kurumlarımıza önemli görevler düşmektedir.” şeklinde konuştu.

Toplantı, İl AFAD Müdürü Metin Alpaslan’ın İl Afet Müdahale Planı üzerine yaptığı sunumun sonunda plan üzerinde yapılan değerlendirmeler ile sona erdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263