Öne Çıkanlar CHP polis Tarihi konak Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası

Kıtalararası geçişe hazırlanıyor

ANKARA (İGFA) - Asya ve Avrupa Çanakkale üzerinden birbirine bağlanıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü şantiyesinde incelemelerde bulundu.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün 'en'lerin projesi olarak Çanakkale Boğazı'na adeta mühür vuracağını ve ülkenin simge yapılarından olacağını vurgulayan Karaismailoğlu, köprünün 2 bin 23 metre orta açıklık ve 770'er metre yan açıklıklarıyla 3 bin 563 metre uzunluğunda olduğunu kaydetti. Her biri 45 metre genişliğinde, 48 metre uzunluğundaki mega tabliye bloklarının yerleştirilmesinin ardından, araçların geçeceği yoldaki çalışmalara başlayacağını belirten Karaismailoğlu, özellikleri itibarıyla "simgelerin köprüsü" olarak anılan, mühendisliğindeki ince detayları da paylaştı. Bakan Karaismailoğlu, "Dünyanın en uzun orta açıklıklı köprüsü olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nün iki ayak aralığı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yılına atıfla 2023 metre olarak tasarlandı" diye konuştu.

Her iki yakada kulelerin üst kısmı, Seyit Onbaşı'nın Çanakkale Savaşı'nda namluya sürdüğü top mermisini temsil edecek şekilde yapılacak.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263