Öne Çıkanlar CHP polis Tarihi konak Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası

"Malatya atık yönetimiyle örnek bir şehir"

MALATYA (İGFA) - Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, lll. Uluslararası Şehir Çevre ve Sağlık Kongresi, l. Uluslararası Sağlık ve İklim Değişikliği Kongresi “İklim Değişikliği ve Sağlıklı bir Gelecek” temalı programa video konferans sistemiyle bağlandı.  
Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın kendilerini kırmayarak programlarına katılmasından dolayı teşekkür eden program Moderatörü Prof. Dr. Erkan Pehlivan, “Bugün Büyükşehir Belediye Başkanımız Büyükşehir Belediyesinin Atık Yönetimi uygulamaları konusunda gerekli açıklamaları yapacaklar. Sayın Başkanımız ‘Kentlerde Yeni Atık Yönetim Uygulamaları’ başlıkları altında bilgiler verecekler” İfadelerini kullandı. 


Online olarak gerçekleştirilen bu programda Başkan Gürkan, ayrıştırma sürecinde Malatya'nın bu konuda diğer illere göre çok daha ileri safhada olduğu kanaatinde olduğunu beilrterek, "Malatya Büyükşehir olarak Türkiye’ye örnek gösterilebilecek yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Geçmiş dönemlerde de evsel atıklar, sanayi atıkları ve diğer atıkların rehabilite edilmesi noktasında arıtma yapılacaksa arıtma; toplama yapılacaksa toplama, ayrıştırma yapılacaksa ayrıştırma noktasında Belediye olarak dünde güzel işler yaptık bugünde aynı işlere devam ediyoruz. Yaptığımız işlerde yarına örnek olma noktasında da bu çalışmalarımızı yürütüyoruz" dedi. 


Başkan Gürkan’ın konuşmasının ardından programa katılan Genel Sekreter Yardımcıları Latif Okyay, Cevdet Atalan ve Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Şaban Aşıcı tarafından Büyükşehir Belediyesi tarafından çevrenin korunması daha yaşanabilir bir Malatya’nın oluşturulması için yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aktarıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263