banner280
Öne Çıkanlar CHP Necmettin Kuyucu Tarihi konak Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası SASKİ

Meslek liseleri hak ettikleri itibara yeniden kavuşuyor

Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi'nin kapanışı ile 50 AR-GE Merkezi'nin açılış töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in katılımıyla gerçekleştirildi.ANKARA (İGFA) - Millİ Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi Kapanış ve 50 AR-GE Merkezinin Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şükranlarını sundu. Bakan Özer, mesleki ve teknik eğitim kurumlarının genç işsizliğinin azaltılmasında ve Türkiye'nin kalkınmasında oldukça kritik kurumlar olduğunu vurguladı.

Türkiye'de mesleki eğitimin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde büyük bir paradigma değişimi yaşadığını belirten Bakan Özer, meslek liselerinin hak ettikleri itibara yeniden kavuşacağını belirterek, "Geçmişte katsayı uygulamaları gibi haksız ve adaletsiz dış müdahaleler, meslek liselerinin itibar kaybına uğramasına yol açmıştı. Ancak son yıllarda mesleki eğitimi güçlendirmek için sizin liderliğinizle attığımız önemli adımlar, yıllardır tartışılan mesleki eğitimi ayağa kaldırmış ve mesleki eğitimlilerin özgüvenini artırmıştır. Mesleki eğitimde artık sorunların değil, yeni açılımların konuşuluyor" dedi.

3600 EK GÖSTERGE MÜJDESİ

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, mesleki eğitimi güçlendirmek gayesiyle hayata geçirdikleri projeyle belirlenen okullara bir yılda 1 milyar lira yatırım yaptıklarını anlattı. Erdoğan, öğretmenleri de kapsayan 3600 ek gösterge meselesini önümüzdeki yılın sonuna kadar çözüme kavuşturmayı planladıklarını müjdeledi.

 

https://www.youtube.com/watch?v=70a3FhDe_zo

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263