Öne Çıkanlar finansal okuryazarlık ayvalık 29 göçmen Ergene Nehri yutma bozuklukları engeliler

Muğla Özel Teknoloji Koleji Öğrencilerinden ERMAŞ MERMER’e ziyaret

Muğla Özel Teknoloji ve Kültür Koleji Dördüncü Sınıf öğrencileri Öğretmenleri ile birlikte Muğla’nın Ula ilçesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin Yüz akı ERMAŞ MERMER Anonim şirketine ait fabrikayı ziyaret ettiler.

Yönetim Kurulu Başkanlığını Mustafa Ercan’ın yaptığı ERMAŞ MERMER AŞ’yi Muğla Özel Teknoloji ve Kültür Koleji Dördüncü sınıf öğrencileri ziyaret etti.

Sabah saatlerinde gerçekleşen ziyarette öğrencilere Mermerin öyküsünü en ince detaylarına kadar anlatan Mustafa Ercan üretim aşamasından itibaren Mermerin nasıl şekillendiğini öğrenciler ile birlikte fabrikayı dolaşırken anlattı.

Dördüncü sınıf öğretmenleri Filiz Kılıç ,Nevin Üstün ,Saniye Demircioğlu Kayaçların ve minerallerin işlenmekte olduğu fen dersinde bir nevi uygulamalı eğitimi Ermaş ın ın uzman mühendislerinin ağzından dinleyen öğrenciler jeoloji mühendisi Burak Direksiz ve maden mühendisi Cengiz Kırçın dan dinlediler ve sorular yönelterek Muğla mermerlerini tanıma fırsatı buldular .

Öğrenciler Firma sahibi Mustafa Ercan da bilgi aktardı ,belki aranızdan maden ,Jeolaji muhendisler çıkar ve bu sektöre girer belki benim gibi işveren olabilir” dedi.

Ermaş Mermer’i ziyaret eden öğrenciler arasında Mustafa Ercan’ın kızı Ada Ercan’ın da olması ziyareti renklendirdi.

ÖĞRENCİLERİN SORULARINI TEK TEK YANITLADI

Dördüncü sınıf öğrencilerinin sorularını tek tek yanıtlayan Ermaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan "Muğla’ya geldiğimiz ilk yıllarda, şu anda 40 bin metrekare olan fabrikamızın bulunduğu arazinin 20 dönümlük kısmını yeterli miktarda paramız olmadan satın aldık. Bu araziye, briketten 140 metrekarelik bir atölye kurduk. Muğla’ya ilk mermer atölyesini kuran aile biz olduk. Atölyenin yapımında çimento kullanmayarak tamamen çamurdan inşa ettik. Yaklaşık 2,5 yıl, çatısı olmayan bir atölyede çalıştık. Rahmetli babam ile bu atölye için çok çaba harcadık. Kardeşlerim o dönemde küçüklerd. dedi.

4 TON MERMERİ SIRTIMIZDA TAŞIDIK

Hemen her gün 4 ton mermeri sırtında taşıdığını söyleyen Ercan konuşmasının devamında "Atölyede kestiğimiz mermerleri, sipariş aldığımız yerlere teslim etmek için geceye kadar atölyede bekliyorduk. O dönemde şehir içinde kamyonların dağıtım saati 23:00’dan sonra yasaldı. Geceye kadar mermerleri sırtımızda taşıyarak kamyona yüklüyor, Marmaris’e götürüyorduk. Teslimat yerine varınca, yüklediklerimizi tekrar kamyondan indiriyor ve müşterilerimize teslim ediyorduk. Günde yaklaşık 4 ton mermeri sırtımızda taşıyorduk. Tabii ki o zamanlar arabamız da yoktu. Atölyeden eve gitmek için her gün 13 kilometre kadar yol yürürdük" şeklinde konuştu.

60 ÜLKEYE İHRACAT

"Bundan sonra hayallerimizin sonu yok" diyen Mustafa Ercan "Aile şirketi olarak emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz. Gelinen aşamada 3 fabrikası, 6 mermer ve traverten ocağı ile Türkiye başta olmak üzere, dünyanın 60 ülkesine Ermaş markası ile mermer ve granit ihracatı gerçekleştiriyoruz. "Ermaş Madencilik markası altında 'Dünyanın en gelişmiş kuvars esaslı kompoze taş fabrikası' Coante’yi kurduk, Coante şimdi üretimde. Yıllık üretim kapasitesi 800 bin metrekare olan ve 25 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplamda 65 bin metrekare alanda faaliyet gösteren fabrikanın kuvars doğal taşından üreteceği ürünler, lüks İtalyan mermerine ikame olacak. En büyük hedefimiz, Türkiye’nin doğal taş sektöründe var olan ihracat açığını en aza indirmek" dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263