banner280
Öne Çıkanlar CHP Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası Tarihi konak Necmettin Kuyucu SASKİ

Pamukkale Belediyesi'nde hedef sıfır atık

DENİZLİ (İGFA) - Denizli'nin Pamukkale Belediyesi, ilçe sınırları içinde sıfır atık yönetmeliği kapsamında önemli çalışmalara imza atıyor. İsrafın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, atık oluşumunun engellenmesi veya azaltılması ve atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanılması adına yapılan çalışmalar devam ediyor. Bu çerçevede kağıt-karton, plastik, cam, metal, elektrikli elektronik eşyalar, bitkisel atık yağlar, pil atıklarının birbirlerine karıştırılmadan ayrı ayrı atılabildiği mobil atık getirme merkezleri ilçenin dört bir yayına yerleştirildi. Pamukkale Belediyesi'nin geri dönüşüm ile ilgili yaptığı sözleşmeler çerçevesinde firmalar periyodik olarak mobil atık getirme merkezlerinde toplanan atıkların geri dönüşümünü gerçekleştirecek.

VATANDAŞLAR MEMNUN

Mobil atık getirme merkezleri, Pamukkaleliler tarafından beğeniyle karşılandı. İlçe sınırları içerisinde halkın yoğunluk oluşturduğu noktalara 28 adet mobil atık getirme merkezi yerleştirdiklerini belirten Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, bu atık getirme merkezlerine vatandaşların atık pil, bitkisel atık yağ, atık elektrikli ve elektronik eşya ile diğer geri kazanılabilir atıkları ayrı ayrı bu alana atarak, çevrenin daha az kirlenmesine destek sağlayacaklarını belirtirken, "Belediye olarak, tüketen ve tahrip eden değil, aksine üreterek, yeniden oluşturarak, koruyarak gelecek kuşaklara daha güzel bir Pamukkale bırakmayı hedefledik. Bu bilinçle de, hedefimiz 'sıfır atık' diyoruz. Atık merkezlerinde, atıklar belli miktara geldikten sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Çevre İzin ve Lisansı bulunan anlaşmalı firmamız tarafından toplanarak geri kazanım/bertaraf tesislerine ilgili mevzuatı kapsamında gönderilecek. Böylece, atıkların çevreye zararı en aza indirgenmiş olacak. 20 Mobil Atık Getirme Merkezinin kurulumunu tamamladık. 8 adet mobil atık merkezinin kurulmasına devam ediliyor” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263