banner280
Öne Çıkanlar 2019 AA 6 kişi 2018 2 ölü

Prof. Dr. Salihoğlu: "Marmara denizi koruma altına alınmalı"

BURSA (İGFA) - Marmara Denizi'nin çok büyük baskılar altında olduğunu belirten Prof. Dr. Barış Salihoğlu, özellikle kirlilik baskısının sınır yüzeye iyice yaklaştığını öne sürdü. Sosyal medya hesabı üzerinden Marmara Denizi'nde İstanbul'un güneyindeki çalışmalara ilişkin paylaşımda bulunan Prof. Dr. Barış Salihoğlu, "Ekosistem üzerindeki tüm baskılar bir an önce durdurulmalı, Marmara Denizi koruma altına alınmalı" çağrısında bulundu.

ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü ise söz konusu çalışmaya ilişkin paylaşımda, "Çalışmayı 1220 metre derinliğinde 45-C istasyonu istasyonu ile tamamlıyoruz. Sadece 22 metreden sonra az oksijenli-hipoksik bir ekosistem artık burası. Hidrojen sülfür henüz yok. Karasal N, P girdileri azaltım tedbirlerinin sabırla uygulanması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

 
Marmara Denizi çok büyük baskılar altında, özellikle kirlilik baskısı ile hipoksik sınır yüzeye iyice yaklaştı. Ekosistem üzerindeki tüm baskılar bir an önce durdurulmalı, Marmara Denizi koruma altına alınmalı. #MarmaraHepimizin https://t.co/YcKR2Gcos5— Baris Salihoglu (@SalihogluBaris) September 20, 2021

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263