Öne Çıkanlar CHP Tarihi konak polis Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası

Rize Belediyesi'nden larvasit mücadelesi

RİZE (İGFA)- Ekipler, Rize Belediyesi tarafından belirlenmiş bölgelerde ve vatandaşların belediyeye bildirdiği bölgelerde ilaçlama çalışmalarını her gün devam ettiriyorlar. Sulak ve nemli alanlar başta olmak üzere, su sızıntısı olan ve kullanılmayan apartman bodrum katları, terfi merkezleri ve atık noktalarında devam eden çalışmalarla sivrisinek ve haşere oluşumunun önlenmesi için gayretli bir çalışma yürütülüyor.

Veteriner İşleri Müdürü Mehmet Rakıcı, vatandaşlardan su dolu alanlar, kova içerisinde bulunan durgun sular, nemli bodrum katları gibi sulu alanları mümkün oldukça kuru tutmalarını talep etti. Sivrisinek oluşumunun daha çok bu gibi yerlerde olduğunu ve sivrisinek haline gelip havada uçuştuğunda ise mücadelenin bugünden daha fazla zorlaştığını ifade eden Rakıcı, Rize Belediyesi olarak her yıl mart ile eylül ayları arasında devam eden sivrisinekle mücadele çalışmaları kapsamında bu yılda gereken hassasiyetin gösterildiğini belirtti. 

Anahtar Kelimeler:
RİzeSulak AlanLarva

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263