banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding Saadet Partili Nazır Cihangir İslam ezan Tarihi Yeşil Cami

Siirt’in her kuruşu, Siirtliye harcanıyor (İGF TV Özel Röportaj)

BURSA (İGFA) - Türkiye’nin yeni ekranı İGF TV’de canlı olarak Gazeteci Aysın Komitgan’ın sunumuyla yayımlanan "Memleket Meydanı" programının ilk konukları İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) Genel Başkanı Mesut Demir ile Siirt Valisi ve Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu konuk oldu.

İNTERNET YASASI İÇİN YOĞUN MESAİ

İGF Genel Başkanı Mesut Demir, 4 Ocak itibariyle İnternet Gazetecileri Federasyonu Haber Ajansı’nın (İGFA) abonelerle buluştuğunu kaydetti. İGF TV’nin de bugün itibariyle yayına başladığını kaydeden Demir, en önemli gündem maddesi olan İnternet Yasası ile ilgili çalışmaların sürdüğünü vurgularken, “Ankara’da temaslarımız devam ediyor. Amacımız Mart ayı içerisinde İnternet Yasası’nın Meclis’e gelmesidir. Yoğun bir diplomasi trafiğini federasyonumuzun kıymetli yönetim kurulu üyeleriyle birlikte sürdürüyoruz” diye konuştu.

İGF TV'DE "MEMLEKET MESELESİ"

PROGRAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

ÇİFTÇİLERE DESTEKLER VAR

Siirt Valisi ve Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu da, kendi şehrindeki basın mensuplarının üye olduğu Siirt Gazeteciler Cemiyeti’nin de içinde bulunduğu İGF’ye başarılar diledi. Siirt’in farklı medeniyetlere ev sahipliği yaptığını aktaran Hacıbektaşoğlu, “Eğitim ve kültür kentiyiz. Tarım ve hayvancılık ile sanayi alanında da önemli yatırımlar var. Madenköy’de büyük bir maden işletmesi var. Şirvan ilçemizden de iş gücü sağlanıyor. Çinkomuz da önemli bir değerimiz. Siirt’te kıymetli maden yataklarımız var. Meyvecilik ve fıstıkçılık anlamında da katkılar sağladılar” açıklamasında bulundu. Küçükbaş hayvan yetiştiriciliğiyle ilgili desteklerin de sürdüğünü kaydeden Vali Hacıbektaşoğlu, 150 bin liraya kadar destek sağlandığını vurguladı.

KAYYUM ATANMASININ NEDENİ TEK....

Vali olarak atandığı Siirt’te kayyum olarak Belediye Başkan Vekilliğini de yürüten Osman Hacıbektaşoğlu, yaşanan süreci anlatırken, “Devletimizin kayyum olarak bizleri atamasının tek bir nedeni var. O da terör örgütüne kaynak aktarılmasıdır. Ayrıca terör örgütlerinin evlatlarımızı dağa kaçırmasının önüne geçilmesi için bu atama yapılmıştır. Şimdi devletin kaynakları kuruşu kuruşuna Siirtlilere aktarılıyor” dedi.

PROJELER PEŞİ SIRA GELİYOR

Siirt’te hayata geçen ve geçecek projeler hakkında da bilgi aktaran Hacıbektaşoğlu, “Yetersiz bir arıtma tesisimiz var ilk olarak bu projeyi Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü marifetiyle bu sene içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca atık su arıtma tesisiyle ilgili de İller Bankası’yla temaslarımız sürüyor. Park ve bahçelerimizi yaşamaktan keyif aldığımız yerlere dönüştürme projemiz var. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı projemizi geliştiriyoruz. 20 mahalleye en az 1 spor tesisi taahhüdümüz var. Bunun için de çalışmalara başladık. Güreş Caddesi projesi ihaleye çıkmadan önce vatandaşlarımıza sorulacak farklı alternatifler olacak. O proje de bu yıl içerisinde tamamlanacak. Belediyeye vatandaş ve muhtarlardan gelen her talep kayıt altına alınıp, takip ediliyor. Ne zaman karşılanması gerekiyorsa, o zaman karşılanıyor” ifadelerini kullandı.

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ VATANDAŞLARLA YAPACAĞIZ

Siirt için en önemli projeler arasında yer alan kentsel dönüşüm konusuna dair de açıklamalarda bulunan Vali ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, “Alan, Bakır, Sakarya mahallelerinde, eski Siirt tarafında kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Her anını vatandaşlarımızla paylaşarak projemize şekil vereceğiz” dedi.

VAKA SAYILARINDA EN DÜŞÜK İLLER ARASINDAYIZ

Siirt’in Koronavirüs vaka sayılarının en düşük olduğu iller arasında yer aldığını aktaran Vali Hacıbektaşoğlu, “Aralık ayına göre yüzde 90-95 oranında bir düşüş var. Başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere tüm Siirtlilere teşekkür ederim. Normalleşme sürecine biz de başlayacağız. Yüz yüze eğitime köy okullarında başladık. Önümüzdeki süreçte aldığımız tedbirleri gevşetmeyi düşünüyoruz” açıklamasında bulundu.  

İGF TV'DE "MEMLEKET MESELESİ"

PROGRAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263