Öne Çıkanlar CHP polis Tarihi konak Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası

Son üç yılda 11 bine yakın tutuklu ve hükümlü 'Adalet'te öğrendi

Adalet Bakanlığı'nca yürütülen modern infaz sistemi kapsamındaki faaliyetlerle, hükümlü ve tutukluların yeniden hayata kazandırılmaları hedefleniyor.ANKARA (İGFA) - Ceza infaz kurumlarında büyük titizlikle takip edilen örgün ve yaygın eğitim faaliyetleri kapsamında son 3 yılda 10 bin 929 tutuklu ve hükümlü okuma yazma öğrenirken, 45 bin 178’inin ise eğitim öğretim hayatı devam ediyor.

Yapılan çalışmalar kapsamında son üç yılda 10 bin 929 tutuklu ve hükümlü ceza infaz kurumlarında aldıkları eğitimle okuma yazma öğrenirken, ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığıyla koordineli bir şekilde yapılan hafızlık eğitimi kapsamında da 24 tutuklu ve hükümlü hafız oldu.

Adalet Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre son olarak Konya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki 2 hükümlü hafızlık belgesi aldığı, halen Ceza İnfaz Kurumları'ndaki 135 tutuklu ve hükümlü hafızlık eğitimi aldığı öğrenildi.

Öte yandan Adalet Bakanlığı ceza infaz kurumları bünyesinde görev yapan 416 öğretmen, 556 psikolog ve 154 sosyal çalışmacı eğitim, iyileştirme ve topluma kazandırma faaliyetleri kapsamında tutuklu, hükümlü ve ailelerine yönelik psikolojik ve sosyal destek niteliğinde çalışmalar yapıyor. Hükümlü ve tutukluların kuruma girişlerinden itibaren uzmanlar tarafından yapılan değerlendirmeler ile ihtiyaç ve risk saptaması yapılırken, çalışma sonunda çıkan rapora göre kişilere özgü yapılandırılmış olan destek ve müdahale programları uygulanıyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263