banner280
Öne Çıkanlar CHP Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası Tarihi konak Necmettin Kuyucu SASKİ

Tahir Elçi ölümünün altıncı yılında Diyarbakır'da anıldı

Diyarbakır'da eski Baro Başkanı Tahir Elçi, ölümünün 6. yılında ailesi ve avukat meslektaşlarının katılımıyla vurulduğu tarihi Dört Ayaklı Minare'nin önünde anıldı.DİYARBAKIR (İGFA) - Diyarbakır eski baro başkanı Tahir Elçi, 28 Kasım 2015 tarihinde çatışmaların yoğunlaştığı Sur ilçesi Balıkçılarbaşı semtinde, silahlı çatışmalarda tahrip olan tarihi Dört Ayaklı Minare'nin önünde, savaşların tarihe ve insanlara verdiği zarara dikkat çeken açıklamasının ardından, iki YPS militanı ve polislerin arasında yaşanan bir çatışmanın ortasında vurulmuştu.

Ölümünün 6. yılında, Tahir Elçi için birçok anma programı gerçekleşti. Diyarbakır Adliyesi önünde bir araya gelen avukatlar, cübbeleriyle Elçi'nin vurulduğu tarihi minarenin önüne kadar yürüdüler.

Diyarbakır Barosu tarafından yapılan Dört Ayaklı Minare önünde yapılan basın açıklamasında, karanlık bir dönemin başlangıcı olan bu cinayetin üzerinden 6 yıl geçmiş olmasına rağmen faillerin ortaya çıkarılmasına dair bir istek ve irade ortaya konulmadığının altı çizildi. "Tahir Elçi cinayeti alelade bir cinayet değil , bu dava da sıradan bir dava değildir" denilen açıklamada, "Diyarbakır Barosu olarak, kolluk ve yargı yetkisinin olabildiğince keyfi ve kötüye kullanılarak,  Tahir Elçi cinayetinin karartılması çabalarına karşı, karanlığa fener tutmaya devam edeceğiz! Bu cinayetin tasarlanması, işlenmesi ve üzerinin örtülmesinde doğrudan ve dolaylı rolü ve etkisi olan herkesin yargı önüne çıkarılması için çabamızı sürdüreceğiz" ifadelerine yer verildi.

  https://twitter.com/Diyarbakirbaro/status/1464895038824062980

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263