Öne Çıkanlar finansal okuryazarlık Ergene Nehri yutma bozuklukları engeliler ayvalık 29 göçmen

Tekirdağ'da Ahilik Haftası kutlandı

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'da Ahilik Haftası kutlandı.

Tekirdağ Valiliği, Ticaret İl Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odasınca Valilik Binası önünde gerçekleşen ilk programda Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Bedesteni Meydanı'nda düzenlenen ikinci tören mehter takımı gösterisi ile başladı. Halk oyunu gösterisinin ardından konuşan Ticaret İl Müdür Vekili Enver Tepe, ahiliğin asıl anlamının "kardeşlik" olduğunu söyledi.

Ahilik anlayışına göre eşya tabiat ve dünyanın, "Yaradanın bütün insanlığa bahşettiği emanet" konumunda olduğunu vurgulayan Tepe, "Dolayısıyla emek gücünün yanı sıra tüketicinin insanın ve tabiatın sömürülmemesi gerekir. Ahilikte, eline, işine, aşına özen göstermek, eli ve sofrası açık olmak, alışverişte tartıda doğru olmak, helal kazanmak iyi bir esnaf iyi bir üretici olmak vardır." dedi.

Program, yılın çırağı, yılın kalfası ve yılın ahisi seçilen kişilere plaket ve ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Programa, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ticaret İl Müdür Vekili Enver Tepe, AK Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel, CHP İl Başkanı Recep Ökten, kent protokolünün önde gelen isimleri ile esnaf ve vatandaşlar katıldı.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263