Öne Çıkanlar Vali Ahmet Hamdi Nayir Novartis Onkoloji Türkiye Zahit Tiryaki tutuklama tarihi çarşılar

Üsküdar Vapuru faciası unutulmadı

KOCAELİ (İGFA) - Tarihe ‘Üsküdar Faciası’ olarak kazınan 387 kişinin hayatını kaybettiği Üsküdar vapuru kazasının üzerinden 63 sene geçmesine rağmen acılar halen ilk günkü tazeliğini koruyor.

İzmit Belediyesi tarafından İzmit Marina'da düzenlenen programa İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı, DSP Kocaeli İl Başkanı Halim Dedeoğlu, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, CHP İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Mediha Satıcı ve yöneticileri ile İZSANDER Dernek Başkanı Halil Atay, İZLİDER Başkanı Haluk Cem Gökmen, Biz İzmitiz Platformu ve İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, Hodri Meydan Taraftar Derneği Başkanı Ferhat Uzun, İzmit Belediyesi Meclis Üyesi Tuncay Aşkın ve çok sayıda vatandaş katıldı.  Törene CHP İl Başkanı Yıldızlı ve DSP İl Başkanı Dedeoğlu dışında siyasi partilerin il başkanları ve yöneticilerinin katılmaması gözlerden kaçmadı.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, "1 Mart 1958 Cumartesi günü, Üsküdar isimli vapur, İzmit - Gölcük arasında günün son seferini yapmak için yola çıktıktan kısa süre sonra aniden bastıran fırtınaya yakalandı. Yolcuların çoğu Cumartesi günü yarım gün öğrenim gören İzmit Lisesi ve Sanat Okulu talebelerini taşıyan Üsküdar Vapuru, fırtına ve dalgalara dayanamayarak Körfez’in soğuk sularına gömüldü. Vapurda bulunan çoğu öğrenci, yüzlerce kişi hayatını kaybetti” dedi. Başkan Hürriyet’in konuşmasının ardından kazada hayatını kaybeden vatandaşların anısına denize çelenkler bırakıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263