Öne Çıkanlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özümüzden Günümüze çelenk Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ruhsatsız silah

Zorlu Töre: KKTC'de Akıncı dönemi kapanmıştır

UBP Lefkoşa Milletvekili ve Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, Haberci gazetesine Türkiye ve ülke gündemine bomba gibi düşen Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Barış Pınarı Harekatı’na yönelik yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

“TALİHSİZ BİR AÇIKLAMA”

Töre, Çorum Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Doğu Akdeniz ve Kıbrıs üzerinde oynanan oyunlar’ adlı konferansta da Türkiye’ye verdiği desteği hatırlatarak, Akıncı’nın açıklamalarını eleştirdi. Töre “Çorum’a gittiğimde de Mehmetçiğimize başarılar, Türk Ordusu’na muzafferiyetler, şehit düşenlere ise rahmet dilemiştim. Aynı duyguları ve desteği hala veriyorum. Sayın Akıncı’nın söylediklerini talihsiz bir açıklama olarak değerlendiriyorum” dedi.

“BÖYLE KONUŞMAMALIYDI”

Töre, 20 Temmuz’un da adının ‘Barış Harekatı olduğunu anımsatarak bugün düzenlenen harekatta da ‘Barış’ kelimesi geçtiğini, Türkiye’ye koşulsuz destek verdiklerini belirterek, “Bir Türk ülkesinin Cumhurbaşkanı böyle konuşmamalıydı. Talihsizlik… Gelinen süreçte yabancı ülkeler bile bu harekâta destek verirken Sayın Akıncı’dan gelen açıklama doğru olmadı” dedi.

“TAHRİK EDİLDİ”

Cumhurbaşkanı Akıncı’nın harekâtın 3 günü sessiz kalmasının ardından neden böyle bir söylemle gündeme geldiğini sorduğumuz Töre, “Cumhurbaşkanı Akıncı tahrik edildi. 3 gündür sessiz kalıyor diye. Sonrasında da bu yorumu yaptı. Türkiye karşıtlarının, düşmanlarının oyunu almak adına yapılan bir hamleydi bu.  Belki Avrupa Birliği’nden, belki Rum’dan belki de Amerika’dan destek alırım düşüncesiyle seçim öncesi yapılan bir hamle” şeklinde konuştu.

“TEPKİLER NORMAL”

Töre, Akıncı döneminin kapandığını ifade ederek “Akıncı’ya güle güle diyoruz” dedi.

Türkiye’den gelen tepkileri de Haberci’ye değerlendiren Zorlu Töre, “Verilen tepkileri gayet normal karşılıyorum. Bugün Türkiye Amerika’ya da, Fransa’ya da AB ülkelerine de tepki veriyor. Akıncı’nın açıklamalarına da tepki göstermesi gayet normal” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Zorlu Töre

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263