Öne Çıkanlar Vali Ahmet Hamdi Nayir Novartis Onkoloji Türkiye Zahit Tiryaki tutuklama tarihi çarşılar

3. Uluslararası Kentsel Arama Kurtarma Dar Alanda Müdahale Tatbikatı

BALIKESİR (AA) - Balıkesir Gönen ilçesinde yerli ve yabancı kurtarma ekiplerinin katıldığı deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

AFAD koordinesinde gerçekleştirilen tatbikata, Rusya ve Bulgaristan'dan gelen arama kurtarma ekiplerinin yanı sıra Yalova Arama Kurtarma Derneği (K-77), Edirne Arama Kurtarma Derneği (EDAK), Gönen Arama Kurtarma ve İlkyardım Ekibi (GÖNDAK), Aydın Arama Kurtarma Ekibi (UMUT), Kocaeli Gönüllü İtfaiye Derneği, Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti Gölcük Şubesi (Gölcük/Trac), 2011 Doğal Afetlerde Yardımlaşma Derneği (DAYMED) katıldı.

Kurtuluş Mahallesi'nde bulunan 4 katlı bina deprem tatbikatı için yıkıldı.

Ekipler, söz konusu binanın yıkımının ardından, "Enkazda Arama Kurtarma" ve "Kentsel Arama Kurtarma Dar Alanda Müdahale" tatbikatları yaptı.

Enkaz altında kalan 3 kişiyi Rusya'dan gelen arama kurtarma ekipleri, bir K-9 arama kurtarma köpeğinin de yardımıyla senaryo gereği kurtardı.

Rusya'dan tatbikata katılan Roman Karasev, AA muhabirine yaptığı açıklamada, St. Petersburg ve Moskova'dan 10 kişilik bir ekip ve arama kurtarma köpeğiyle geldiklerini söyledi.

Bu organizasyonda olmanın kendilerini mutlu ettiğini belirten Karasev, "Burada tüm ekipler birbirlerine tecrübelerini aktarıyor ve farklı yöntemler öğretiyor. Ülkeler açısından çok önemli olan bu tatbikatların, insan hayatını kurtarma bakımından önemli." ifadelerini kullandı.

AKDF Başkanı Adem Demirel de ekiplerin buradaki tatbikatta 6,5 büyüklüğündeki bir depremin ardından yapılması gerekenleri canlandırdıklarını dile getirdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263