banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding ezan Saadet Partili Nazır Cihangir İslam Tarihi Yeşil Cami

Kısa dönem erler yemin etti

Tekirdağ'da 372. kısa dönem erler düzenlenen törenle yemin etti.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, 8. Mekanize Tugay Komutanlığında eğitimlerini tamamlayan 372. kısa dönem askerlik yapan erler için yemin töreni düzenlendi.

Vali Mehmet Ceylan, Tekirdağ İl Jandarma Komutanı Albay Şahin Karakaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Cumhuriyet Başsavcısı Güngör Karakoç ve il protokolü ile asker ailelerinin izlediği törende, eğitimlerini tamamlayan Mehmetçikler yemin etti.

Birliğe ilk katılan er ve eğitim, spor ve disiplin konularında başarılı olan askerlere takdir ve hediyeleri Vali Ceylan tarafından verildi.

Törende konuşan Karakaş, askerliğin kutsal bir görev olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Biliyorum ki sizler bugün, asker anası, asker babası, asker eşi, kardeşi ve yakınları olmanın haklı gurur ve heyecanını yaşıyorsunuz. Bin bir güçlükle yetiştirip bizlere emanet ettiğiniz evlatlarınız, bu ocağa adım attıkları andan itibaren bizim de evlatlarımız olmuşlardır. Onlarla ne kadar övünseniz azdır. Ne mutlu sizlere ki asil Türk milletine böyle Mehmetçikler hediye ettiniz. Onları en az sizin kadar sevip koruyacağımızdan ve daha bilgili, daha donanımlı, daha sağlıklı olarak tekrar size teslim edeceğimizden emin olunuz."

Anahtar Kelimeler:
TekirdağAskerYemin Töreni

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263