banner280
Öne Çıkanlar 2019 AA 6 kişi 2018 2 ölü

Kocaeli AFAD'dan Sapanca Gölü'nde arama kurtarma tatbikatı

 Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü, Sapanca Gölü'nde arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi.

AFAD İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, arama kurtarma teknisyenlerinin müdahale yeteneklerini artırmak amacıyla Sapanca Gölünün Eşme sahili açıklarında gerçekleştirilen tatbikatta, deniz araçlarının performanslarının test edildiği ve derinlikleri izlemeye yarayan sonar cihazının kullanım eğitiminin verildiği ifade edildi.

Zodyak botların ve deniz motosikletinin kullanıldığı, iki gün süren tatbikata ilişkin görüşlerine yer verilen Kocaeli AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul, şunları kaydetti:

"Müdahale Şube Müdürlüğü koordinesinde gerçekleşen tatbikat, vuku bulabilecek su kazalarına hazırlık anlamında gerçekleştirilerek arama kurtarma teknisyenlerinin kapasitelerinin geliştirilmesine yönelik organize edildi. Kentsel arama kurtarma, doğada arama kurtarma ve suda arama kurtarma gibi müdahale başlıklarında teknisyenlerimizin potansiyelini artırmak, eksik yanlarımızı görmek ve acil durum hazırlıklarını sürdürmek üzere bu tatbikatı yapmış olduk. Müdahalelerdeki 'görünür yüzlerimiz' olmaları dolayısıyla tatbikatın icrasında rol alan arama kurtarma personelimizi, İl Müdürlüğümüzün marka değeri görüyoruz. Bu nedenle 7/24 usulle çalışan, yıl boyunca dağda bayırda arama kurtarma faaliyetlerine katılan, mahsur kalanların imdadına yetişen, kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer (KBRN) gibi müdahalelerde farklı risklerle yüzleşen bu arkadaşlarımızın müdahale yetkinliklerini artırmanın gayreti içerisindeyiz. Bu çaba kapsamında sık sık yaptığımız hizmet içi eğitim ve tatbikatları belirli periyotlarla devam ettireceğiz."

Anahtar Kelimeler:
AfadKocaeli AFADTatbikat

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263