banner280
Öne Çıkanlar AA 6 kişi 2019 2018 2 ölü

Madencilik sektörünün önceliği iş sağlığı ve iş güvenliği

Madenciler, madenleri insanlığa kazandırırken bugüne çok sayıda ölümlü kazayla karşı karşıya kaldı. 13 Mayıs 2014 tarihinde Manisa’nın Soma ilçesinde yüreklerimizi yakan maden kazasında 301 maden emekçisini kaybetmiştik. 

Soma'daki maden kazasının acıları Türk toplumunun zihninde daha çok taze iken Türk madencilik sektörü böyle kazaların tekrar yaşanmaması için iş sağlığı ve iş güvenliği projelerine yoğunlaştı. 

Ege Maden İhracatçıları Birliği, Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından finanse edilen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yürütücülüğünü yaptığı “Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi” hibe programı çerçevesinde hazırladığı proje ile hibe almaya kazanan kurumlardan biri oldu. 

Madencilik sektörünün İş ve işçi sağlığına, iş ve işçi güvenliğine azami özen gösterilmesi gereken bir iş kolu olduğunun altını çizen Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Mevlüt Kaya, “Madencilik ve Doğal taş sektöründe iş kazalarının ortadan kaldırılmasını amaçladıkları "Madencilik Sektöründe İş Kazalarının Önlenmesi için İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulamalarının Geliştirilmesi" isimli projelerinin yaklaşık 210 bin Euro değerinde bütçe almaya hak kazandığına temas etti. 

Projeyi, Dokuz Eylül Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü’yle birlikte yürüttükleri bilgisini veren EMİB Başkanı Kaya, "Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından finanse edilen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın yürütücülüğünü yaptığı “Madencilik Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliğinin Geliştirilmesi” projemizle sektörümüzde Soma gibi yüreğimizi yakan kazaların önlenmesi için çalışmalar yürüteceğiz. Projenin genel amacı iş kazaları ve yaralanmaları azaltmak için Türkiye'de doğal taş madenciliği sektöründe İSG farkındalığını ve gelişimini artırmak" diye konuştu. 

Hibya Haber Ajansı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263