banner280
Öne Çıkanlar Aksaray tahinlisi ORKA Holding Saadet Partili Nazır Cihangir İslam ezan Tarihi Yeşil Cami

Sakarya'da uyuşturucuyla mücadele toplantısı düzenlendi

 Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında uyuşturucuyla mücadele toplantısı düzenlendi.

Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuşan Nayir, uyuşturucuyla mücadelenin, her ülkenin ve milletin özel gündeminde olması gereken konulardan biri olduğunu söyledi.

Uyuşturucuyla mücadele konusunun seferberlik gerektirdiğini ifade eden Nayir, "Adli ve kolluk teşkilatlarımız, Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Müftülüğümüz, Sağlık teşkilatımız, Baromuz ile bütün birimlerimiz talebi kesmek ve talebin oluşmasını önlemek için özverili çalışmak zorundalar. Bu iki hususu bir arada düşündüğümüzde gerçekten geniş bir alan ve çalışma yelpazesinde emek sarf edilmesi gerektiğini görüyoruz. Bu konu bugünümüzü, yarınımızı etkileyen önemli bir mücadele olduğu gibi özverili bir çalışmayı da beraberinde gerektiriyor. Buradaki arkadaşlarımızın her birinin kendi kurumlarıyla ilgili görevleri var ancak bu önemli konuyu da diğer görevleri gibi birincil görev saymalarını bekliyoruz." diye konuştu.

Vali Nayir, madde bağımlılığının, hem fert, hem aile, hem de toplum hayatını önemli ölçüde olumsuz etkileyen hususlardan birisi olduğunu belirtti.

Kurumların bununla ilgili görevlendirdiği personeli de özel seçerek, ona da bu motivasyonun verilmesi gerektiğini aktaran Nayir, şöyle konuştu:

"Kurum amirlerinin gözünde, 'Bu konuda üzerimize düşeni yapmamız gerekir’ düşüncesi var olmadığı sürece, başarı şansımız azalır. Çünkü bir zincir en küçük halkasına kadar sağlam olmalıdır. Tek bir halkada bile sıkıntı varsa, çoğunun sağlam olması bir mana ifade etmiyor. Onun için buradaki arkadaşlarımızın her biri çürük halkanın içerisinde olmamak için var gücüyle çalışmalı. Bu zincirde taşıyacağımız yükü, her bir halkanın gücüyle ölçmemiz gerekiyor. Tüm arkadaşlarımızın bu hususta kendilerine düşen gayreti göstereceklerine eminim. İlk toplantımızı da bu önemli konuya ayırmanın mutluluğuyla, inşallah ilimizde daha güzel şeyler başarmak için birlikte önemli çalışmalar yapacağımıza inanıyorum."

Kurul üyelerinin sorumluluk alanlarında yürütülen çalışmalarla ilgili veriler ve istatistiklere dair sunum yapılan toplantıda Vali Nayir, madde bağımlılığı kapsamında kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve dernekler arasındaki koordinasyonun daha sağlıklı işlemesine ilişkin görüşlerini de paylaştı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263