banner280
Öne Çıkanlar AA 2019 6 kişi 2018 2 ölü

“Anne Şehir Projesi sayesinde hayatım değişti”

Kilolarını takıntı haline getiren ve hatta intiharı bile düşündüğünü belirten Gebzeli Aygül Gül, Anne Şehir Projesi ile tekrar hayata tutundu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Kocaeli Anne Şehir Projesi”, sporun yanında psikolojik anlamda da özgüven kazandırıyor. Kadınların sıradan ve durağan bir hayat değil, hareketli bir yaşam sürmelerini sağlayan proje, Gebze’de yaşayan Aygül Gül Hanım’ın da hayatını değiştirdi. Fazla kilolarından dolayı psikolojisinin bozulduğunu ve özgüven eksikliği yaşadığını belirten Gül, “İki yıl önce Anne şehir projesiyle tanıştım. Proje sayesinde hem huzuru buldum hem de özgüvenim arttı. Kısacası proje sayesinde hayatım kurtuldu” dedi.

12 İLÇEDE KADINLARA HİZMET VEREN PROJE

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından 12 ilçede kadınlara hizmet veren “Kocaeli Anne Şehir Projesi”, her geçen gün büyümeye devam ediyor. Kadınların sıradan ve durağan bir hayattan hareketli bir yaşama geçmesine yardımcı olan proje, Kocaelili annelere sporun yanında psikolojik anlamda da özgüven kazandırıp toplumsal hayatta daha kaliteli bir yaşam sürmesini sağlıyor. O kadınlardan biri de Gebze’de yaşayan Aygül Gül hanımefendi oldu.

“KİLOLARIMDAN DOLAYI KİMSEYLE KONUŞAMIYORDUM”

Fazla kilolarından dolayı psikolojisinin bozulduğunu ve özgüven eksikliği yaşadığını belirten Aygül Gül, kimseyle irtibat kuramadığını ifade etti. Gül, “Anne şehir projesinden önce kimseyle konuşmak istemiyordum. İnsanların beni ötekileştirdiğini düşünüyordum. Fakat Anne Şehir projesiyle tanıştıktan sonra gördüm ki insanlar bana dostça yaklaşıyor. Doğrusu bu durum özgüvenimi tazeledi ve hayata sarıldım” dedi.

“BEN İYİ OLUNCA AİLEM DE İYİ OLDU”

Aygül Gül, spor yaparken psikolojisinin düzeldiğini ve iyi olmaya başladığını belirterek, “Ben iyi olunca ailem de iyi oldu. Eşimle, arkadaşlarımla iletişimim daha da iyi oldu, çocuklarımla daha fazla vakit geçirmeye başladım. Aile hayatım düzeldi, artık topluma faydalı bir insan olmak için çaba sarf etmeye başladım. Yeni bir çevre edindim. Arkadaşlarımla konuşurken rahat olmaya başladım, çünkü Anne Şehir Projesi sayesinde öğrendiklerimle artık onlardan daha ilerde olduğumu hissettim” ifadelerini kullandı.

“YAPAMADIKLARIMI ANNE ŞEHİRLE YAPMAYA BAŞLADIM”

Tek başına yapamadığı etkinlikleri Anne Şehir projesiyle yapmaya başladığını söyleyen Gül, “Kocam çalışan bir insan, dolasıyla onunla gün içinde çok fazla vakit geçiremiyorum. Bu açığı Anne Şehir projesi kapatıyorum. Spor yürüyüşleri, piknikler ve geziler gibi birçok sosyal aktivite yapıyoruz. Kendimi çok şanslı hissediyorum, çünkü artık yalnız değilim, kocaman bir ailem var. Yalnızlık insanı bazen bunalıma sevk ediyor, bunu yaşadım” dedi

“TÜM KADINLARA SESLENİYORUM ANNE ŞEHİRLE TANIŞIN”

Tüm annelerin projeyle tanışması gerektiğini vurgulayan Aygül Gül, son olarak şunları kaydetti; “Sevgili anneler, evde sıradan bir ev hanımı olmayın, gelin anne şehir projesi ile tanışın,gerisi çorap söküğü gibi gelir. Kendimden örnek veriyorum; psikolojim bozuktu, insan içine çıkamıyordum. Fakat bu proje sayesinde değerli olduğumu hissettim, enerjim katlandı. Sevgi ve saygı kelimelerini yeniden hayatıma yerleştirdim. Anne şehir projesi sadece sportif etkinlik yapılacak bir yer değil. Manevi anlamda da bize çok şey katacak bir projedir.” ​

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263