Öne Çıkanlar CHP Tarihi konak polis Necmettin Kuyucu Turkcell Türkiye Kulüpler Arası Genç ve Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası

Edremit'te kadınlar kooperatif sayesinde güçleniyor

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Edremit ilçesinde faaliyet gösteren Kadın Kooperatifi, Altınoluk Mahallesi'nde "Kadın Eli Mutfağı" açtı.

Edremit Kadın Kooperatifi Başkanı Fatma Özgirgin, açılışta yaptığı konuşmada, 20 üyeli kooperatifin mahallelerde birimlerini açmaya başladıklarını belirterek, şu anda Güre ve Kızılkeçili mahallelerinde faaliyet yürüttüklerini söyledi.

Altınoluk Mahallesi'nde de "Kadın Eli Mutfağı" olarak faaliyete başladıklarını Zeytinli, Akçay ve diğer mahallelerde de benzer çalışmaların devam ettiğini aktaran Özgirgin, üye sayısının da buna paralel arttığını kaydetti.

Özgirgin, kadınların bu kooperatif sayesinde yaptıkları ürünleri satışa sunup bütçelerine katkı sağladıklarını dile getirdi.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka da "Altınoluk'taki kadınların bu işin altından kalkacağına inanıyorum. Güre'de bu işi başlattığımızda 'Olur mu?' diye tereddütte olan kadınlarımız bugün iyi kötü ailelerine ciddi katkılar sağlamakta. Kooperatif bünyesindeki bu tür yerleri ne kadar çoğaltırsak, bunları ne kadar güçlendirirsek Türkiye'nin geleceğini de doğru yöne o kadar çabuk çekebiliriz." diye konuştu.

Kooperatif üyesi Nergis Kurt da kooperatifte öğrencilerin yaz mevsiminde çalışabildiklerini bildirerek, "Onlara biz de burs veriyoruz. Bu kooperatifin bize maddi desteği oluyor. Burada çalışarak evimize faydamız oluyor. Evimizde ve burada yaptığımız salça, tarhana, el işleri, zeytin, zeytinyağını kooperatifimiz sayesinde satıyoruz. Evlerimize ekonomik yönden bir katkı oluyor." ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263