Öne Çıkanlar finansal okuryazarlık Ergene Nehri ayvalık 29 göçmen yutma bozuklukları engeliler

Kadın çiftçilere sertifika

Bilecik'te ''Tarımda kadın girişimciliğin güçlendirilmesi'' programı kapsamında girişimci kadın çiftçilere sertifikaları verildi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen etkinlikte, tarımsal üretimde en çok emeği kadınların sarf ettiğini belirterek, dünyada tarımsal işgücünün yaklaşık yüzde 40'ını kadınların oluşturduğunu kaydetti.

Türkiye'de istihdam içinde kadının payının yaklaşık yüzde 30'ken, tarımda yüzde 45'i bulduğunu ifade eden Yoldaş, şöyle konuştu:

''Kadının eğitimi, ailenin eğitimidir. Ailenin eğitimi de toplumun eğitimidir. Bundan dolayı kadın çiftçilerimizin bilgi ve becerisi önemlidir. Onların eğitilmesiyle, ülkemiz tarımda istenilen düzeye çıkacak, ülke ekonomisi kalkınacaktır. Kadın tarlada çiftçi, evde bize şefkatli bir anne ve iyi bir eş olmuştur. Ülkemizde kadına yönelik yapılan tarımda kadın girişimciliği programı ile kadınların hayallerinin gerçekleşmesine katkı sağlıyoruz. Kadınlar, her alanda yarattığı katma değerin, esirgemedikleri emeğin, Türkiye'nin gerçek gücü olduğunun farkına varmalıdır. Bunun için sivil toplum kuruluşlarında en önde yer alarak, birlikler, kooperatifler kurarak yaşatmalıdırlar.''

Kadın çiftçiler tarafından hazırlanan tiyatro ile Yörük halk oyunu kadın ekibinin gösterisinin ardından Vali Tahir Büyükakın, ''Tarımda kadın girişimciliğin güçlendirilmesi'' programı kapsamında proje hazırlayan ve dereceye giren kadın çiftçilere ödüllerini verdi.

Etkinlik, Vali Yardımcısı Akın Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk, İl Genel Meclisi Başkanı Oğuz Sertler, Tarım ve Orman İl Müdürü Yoldaş ile daire müdürlerinin 68 kadın çiftçiye sertifikalarını vermesiyle sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
BilecikSertifikaçiftçi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263